Zonder ei geen mayonaise

Een van de kenmerken van het ei is het emulgerend vermogen van de dooier. Een emulgator maakt het mogelijk van nature niet mengbare vloeistoffen toch ...  Lees verder

0     01-02-2009

De magnetronoven

Voedsel bereiden in de magnetron gaat bijzonder snel, is goedkoop in energiekosten en beperkt het verlies aan voedingswaarde. Voor koolsoorten geldt z...  Lees verder

0     15-11-2005

Voeding voor de borst

Moeders die borstvoeding geven moeten ook zelf aangepast eten. Ze moeten niet alleen voorzien in de voedingsbehoefte van zichzelf, maar ook in dat van...  Lees verder

0     10-08-2005

Borstvoeding

Over de voeding voor zuigelingen zijn we eigenlijk snel uitgepraat. De eerste zes maanden is moedermelk het enige wat de zuigeling nodig heeft. Het is...  Lees verder

0     08-08-2005

Consumptie van groente en fruit

Ondanks de enorme productie van groente en fruit, staan we onderaan de ladder als het de consumptie van groente en fruit betreft. In een studie (2002)...  Lees verder

0     26-06-2005

VROEGÛHH

Vroeger, en dat is nog niet zo heel lang geleden, kenden we voornamelijk twee soorten gehakt, rundergehakt en half-om-halfgehakt. Deze laatste wordt z...  Lees verder

0     14-06-2005


 © Voedingswaardetabel.nl