Je bent niet aangemeld.

Meld je aan of registreer een account op Voedingswaardetabel.nl om alle uitgebreide funties te gebruiken.

Aanmelden   Registreren

Makreel, rauw

Portie:
150 gram
Latijnse naam:
Scomber scombrus
Makreel, rauw Makreel, rauw

 

Voedingswaarde makreel, rauw

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van makreel, rauw. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor makreel, rauw worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie makreel, rauw komt overeen met 150 gram.

Voedingsmiddel
Weergave per 100 gram
-1 g.
+1 g.

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
258 kcal
Energie (kJoule)
1079 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
60,3 g
Eiwit
18,0 g
Vet
20,7 g
   Verzadigd vet
4,9 g
   Enkelvoudig onv. vet
9,6 g
   Meervoudig onv. vet
4,4 g
   Transvet
- g
Cholesterol
76,0 mg
Koolhydraten
0,0 g
   Waarvan suikers
0,0 g
   Polysachariden
- g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
1,00 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,10 mg
Vitamine B2 (Riboflavine)
0,30 mg
Vitamine B3 (Niacine)
- mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,20 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
8 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
8,50 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
0,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
8,0 µg
Vitamine E (Tocoferol)
- mg
Vitamine K (Fylochinon)
- µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
87 mg
Kalium (K)
270 mg
Calcium (Ca)
16,0 mg
Fosfor (P)
200,0 mg
IJzer (Fe)
1,0 mg
Magnesium (Mg)
30,00 mg
Koper (Cu)
0,10 mg
Zink (Zn)
0,60 mg
Seleen (Se)
42,00 µg
Jodium (I)
55,00 µg
Mangaan (Mn)
- mg

Aanvullende informatie over Makreel, rauw

De Atlantische makreel is een pelagische vissoort van gemiddeld 3 kg en een lengte van 30-50 cm. De makreel is een schoolvis die dicht bij het wateroppervlak zwemt. De paaitijd loopt van mei tot juni en paait in de centrale Noordzee en langs de zuidkust van Ierland. De makreel wordt gevangen in de Noordzee, voornamelijk in de wateren van Groenland en IJsland. De makreel is van groot commercieel belang en een populaire vis voor de consumptie. Bij vrijwel alle viskramen in Nederland wordt de vis verkocht en is één van de meest gegeten vissoorten in heel Europa. Het vlees bevat zeer veel vitamine B12 en D. Een veelzijdige en populaire vis met stevig en romig wit vlees die zich uitstekend leent voor het roken. Makreel is ook ideaal om in zijn geheel te grillen of barbecueën.

ADH en PRAL-waarde

Bekijk hoeveel suiker en vet in makreel, rauw zit per 100 gram ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (23% van de ADH)

PRAL-waarde

+9,6

Wat moet ik doen om (150 gram) makreel, rauw te verbranden? *

Zitten, tv kijken281
Fietsen (15 km/uur)56
Wandelen (5 km/uur)69
Hardlopen (11 km / uur)27
Paardrijden77
Voetbal41
Stofzuigen124
Strijken135
Wassen155
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep vis en visproducten

energie
energie
water
eiwit
koolhydraten
suikers
vet
verzadigd vet
enkelvoudig onverzadigd vet
meervoudig onverzadigd vet
cholesterol
voedingsvezels
gevoelswaarde
gezondheidswaarde
Eenheid per 100 g
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
268
1121
48,7
24,5
12,1
0,5
13,5
1,8
6,6
4,9
95,0
0,2
7,0
4,8Kibbeling, gebakkenKibbeling, gebakken
220
924
63,1
20,2
0,0
0,0
15,7
3,3
7,8
3,4
45,0
0,0
6,4
7,6
216
906
64,0
18,0
0,5
0,0
16,0
5,0
3,0
6,0
80,0
0,0
7,2
8,1
114
480
72,0
25,9
0,0
0,0
1,1
0,4
0,2
0,4
57,0
0,0
9,0
8,0
200
839
62,8
25,0
0,0
0,0
11,2
2,6
5,5
2,1
45,0
0,0
7,5
7,7
235
988
58,5
23,5
2,0
0,2
15,0
4,0
4,9
5,1
80,0
0,0
7,5
5,7
72
304
81,9
16,4
0,0
0,0
0,7
0,1
0,1
0,4
52,0
0,0
200
839
65,5
20,0
0,0
0,0
13,5
3,0
5,0
5,0
48,0
0,0
7,4
7,7Zalm, gem.Zalm, gem.
118
495
73,4
22,0
0,6
0,0
3,0
0,7
0,4
0,6
70,0
0,0
7,1
7,8
96
402
76,5
21,5
0,0
0,0
1,0
0,3
0,2
0,4
60,0
0,0

 

 © Voedingswaardetabel.nl