Klik of druk op een van onderstaande vragen om het antwoord te bekijken.


Algemeen

Is de tabel ook te bestellen in boekvorm?

Sinds het najaar van 2010 is de tabel ook in boekvorm verkrijgbaar bij de boekhandel onder de titel ‘Ons Voedsel in Getallen’. Meer informatie over het boek kunt u lezen op de boekenpagina van deze site. (** Uitverkocht **)

Wie zijn de makers van de tabel?

In de rubriek "Over/wie is" krijgt u achtergrondinformatie over de maker van onze voedingswaardetabel.

Kunnen we de tabel ook downloaden?

Nee, dit is niet mogelijk. Maar de tabel is wel verkrijgbaar in boekvorm. Zie voor meer informatie: Ons Voedsel in Getallen.

Ik mis de voedingswaarde van een product "naam product"?

De tabel wordt regelmatig aangevuld met nieuwe gegevens van producten. Slechts die producten worden in de tabel opgenomen waarvan voldoende betrouwbare gegevens bekend zijn uit verschillende onafhankelijke nationale en internationale bronnen. Van vele "exotische" producten zijn geen betrouwbare gegevens bekend.

Hoeveel gram zout is 1 gram natrium?

De chemische naam voor (keuken)zout is natriumchloride (NaCl). Keukenzout bestaat voor 40 % uit het element natrium en voor 60 % uit het element chloor. Dat wil zeggen dat iedere gram natrium overeenkomt met 2,5 gram zout. Om het zoutgehalte te berekenen moeten we het natriumgehalte uit de tabel dus vermenigvuldigen met de factor 2,5.

Kan ik de tabel ook in excel formaat krijgen?

Nee, om de voedingswaarde gegevens en correctheid te waarborgen is dit niet mogelijk. Tevens zijn de gegevens auteursrechtelijk beschermd en mogen zonder schriftelijke toestemming van Voedingswaardetabel.nl niet gedupliceerd of uitgegeven worden.

Sommige onderdelen zijn wazig, geblurd. Waarom blurren?

Fijn dat je een trouwe gebruiker bent van Voedingswaardetabel.nl. Het in stand houden en up-to-date houden van de site kost steeds meer tijd en geld (hosting, onkostenvergoedingen e.d.) en de inkomsten door het laten zien van advertenties loopt terug. Het team van Voedingswaardetabel.nl is weliswaar een groep van enthousiaste vrijwilligers met een passie voor voeding en ons eten, maar willen toch wel graag de soms noodzakelijke kosten hebben gedekt. Wil je dat we kunnen blijven bestaan, wordt dan lid en steun ons. Met deze kleine aanpassing blijft dat mogelijk en kunnen we de site op het huidige kwalitatief hoge niveau houden. We hopen op begrip bij onze gebruikers.

Wat veranderd er?

De gemiddelde gebruiker krijgt nog steeds de meest belangrijke voedingswaardegehaltes (kcal, eiwit, koolhydraten, vet, voedingsvezel e.d.) te zien, maar ben je ook geïnteresseerd in de gehaltes vitamines en mineralen dan moet je je aanmelden en een account aanmaken.
Met een Voedingswaardetabel Account (VWT-Account) krijg je toegang tot de gehaltes vitamines en mineralen en nog veel meer zaken die de site te bieden heeft.

Welke mogelijkheden biedt een VWT-Account:

 • Gehaltes vitamines en mineralen worden zichtbaar.
 • Personaliseren: filteren van productgroepen en kies je eigen kolommen.
 • Beoordeel producten op gevoel en gezondheid.
 • Vergelijk tot max. 4 producten.
 • Voeg producten toe aan je favorietenlijst.
 • Maak je eigen dieetplan.
 • Geef je max. kcal op.
Wat betekent in de tabel een leeg veld, een streepje of 0,0

Een leeg veld betekent dat er nog geen waarde is ingevuld, een streepje dat de waarde niet bekend is en 0,0 wil zeggen dat het er niet inzit.

Voedingswaardetabel.nl toevoegen aan beginscherm smartphone
Websites op het beginscherm plaatsen in iOS
 • Open voedingswaardetabel.nl in iOS Safari
 • Tik op het deel-icon in de navigatiebalk (vierkant met pijl omhoog)
 • Veeg in de onderste rij van het deel-menu naar links of rechts
 • Tik op de optie ‘Voeg toe aan beginscherm’, Vanaf iOS 10 heet deze optie 'Zet op beginscherm'
Websites op het beginscherm plaatsen in Android
 • Open voedingswaardetabel.nl in Chrome
 • Tik rechtsboven op een pictogram met drie stipjes
 • Tik op Toevoegen aan startscherm
 • Tik op Toevoegen en eventueel nogmaals op Toevoegen

Account

Wordt mijn abonnement automatisch verlengd?

Nee, je abonnement stopt automatisch als de periode waar je voor betaald hebt, is afgelopen. Je kunt dan geen gebruik meer maken van het ledengedeelte. Je hebt alleen nog de mogelijkheid om je account te verlengen of te laten verwijderen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Als je het wachtwoord bent vergeten van je account kun je deze laten resetten via de volgende link: Wachtwoord opnieuw instellen

Worden mijn bankgegevens opgeslagen?

Nee, wij vragen niet om bankgegevens. Je gegevens voor betaling doe je via de beveiligde pagina van je eigen bank of betaalkeuze.

Ik wil mijn account verwijderen. Wat nu?

Als je bent aangemeld op je profielpagina heb je de mogelijkheid om je VWT-Account te laten verwijderen. Je VWT-Account en al je gegevens worden dan na verloop van tijd permanent door ons verwijderd. Is je account al verlopen en je logt in dan heb je twee opties: verlengen of verwijderen. Je account wordt nooit automatisch verlengd.

 © Voedingswaardetabel.nl