1. Klik op een letter van het alfabet om het voedingswaardeoverzicht te krijgen van alle producten beginnend met die letter.

2. Omschrijving van de getallen die in de betreffende kolom staan. Bijvoorbeeld koolh. = koolhydraten; Verzad. = verzadigde vetzuren;  E.o.v. = enkelvoudig onverzadigde vetzuren; M.o.v = meervoudig onverzadigde vetzuren; Cholest. = cholesterol; Vit. = vitamine en Magnesi = magnesium

3. De eenheid waarin de waarde (g = gram; mg = milligram; mcg = microgram) wordt opgegeven. In de tabel wordt standaard de hoeveelheid per 100 gram eetbaar product opgegeven. Wil je de waarde weten per standaard portiegrootte, klik dan op de button 'per portie' boven het alfabet. Klik je vervolgens op het product zelf dan kom je op de pagina van het product met alle voedingsstoffen en kun je eventueel de portiegrootte wijzigen.

4. Klik je op één van deze pijltjes in de kolom dan worden de producten respectievelijk aflopend (de hoogste waarde eerst) of oplopend (de laagste waarde eerst) gerangschikt. Bijvoorbeeld als je wilt weten in welke producten het meeste vet zit. Je kunt dan de producten laten rangschikken op aflopend vetgehalte.

5. Dit getal geeft de gevoels- of gezondheidswaarde weer uitgedrukt in een rapportcijfer van 1 (heel slecht) t/m 10 (heel goed). Kijk voor meer informatie over dit getal bij de rubriek 'wat is wat' hoofdstuk Onderzoekswaarde.

6. Klik je op 'beginwaarde' dan brengt je dit direct terug naar de eerste bladzijde van de tabel met alle voedingswaarden van producten beginnend met de letter A. Deze optie is ook te gebruiken om alle filters te verwijderen.


7. Klik je op deze button dan krijg je uitleg hoe je de tabel moet gebruiken.

8. Typ in het venster het product dat je wilt opzoeken en klik dan op het veld 'zoeken in de tabel'

9. Klik je op deze button dan krijg je een pop-up met de mogelijkheid producten per productsoort te sorteren op voedingswaardes, vitamines of mineralen. Bijvoorbeeld: alle vitamines gerangschikt van dranken of alle mineralen van melk en melkproducten of vlees e.d.

Uitleg afkortingen

Na = Natrium
K = Kalium
Ca = Calcium
P = Fosfor
Fe = IJzer
Mg = Magnesium
Cu = Koper
Zn = Zink

 © Voedingswaardetabel.nl