Over / wie is

Voedingswaardetabel.nl is ontwikkeld en samengesteld door The Good Taste Guardian BV onder leiding van Frans M. de Jong.

Laat ik mij even voorstellen.

Na mijn studie Levens-middelentechnologie aan de HAS te ‘s Hertogenbosch heb ik met een aantal studie-vrienden het adviesbureau en laboratorium Biochem opgericht. Biochem deed onderzoek naar voedingsmiddelen en adviseerde over kwaliteitszorg, bedrijfshygiëne en procestechnologie. In ruim twintig jaar groeide Biochem uit tot een van de grootste onderzoekslaboratoria in Nederland.

Zelf heb ik als directeur/eigenaar meer dan 22 jaar leiding gegeven aan Biochem Food en mij bezig gehouden met onderzoek van voedingsmiddelen. Alle grote Nederlandse voedingsmiddelenbedrijven en retailers behoorden tot onze klantenkring.

Sinds 2000 ben ik begonnen met het schrijven van boeken over voeding. Dit heeft in maart 2003 geleid tot mijn eerste publicatie met als titel Kookgeheimen. Dit boek geeft op eenvoudige en overzichtelijke wijze antwoord op vragen als: Waarom kleeft de ene pasta wel en de andere niet? Waarom brandt melk zo makkelijk aan? Hoe kun je oud brood weer een vers karakter geven? en meer, en leert de lezer bovendien welke processen zich afspelen voor, tijdens en na het koken.

In het najaar van 2008 verscheen mijn tweede boek Ons Voedsel, een naslagwerk van 560 pagina's waarin de chemie, biologie en de productie van ons voedsel wordt behandeld aan de hand van drie vragen: wat zit erin, hoe wordt het gemaakt en wat doet het met ons? Het boek is geschreven en vormgegeven op een manier dat het voor een grote groep geïnteresseerde leken toegankelijk is. Mensen weten steeds minder over hun voeding en hoe ons voedsel geproduceerd wordt, maar worden wel steeds nieuwsgieriger en zijn ook bezorgd over de kwaliteit van ons voedsel door alle schandalen uit het verleden (varkenspest, dioxine, BSE, vogelpest e.d.).

Na het success van dit boek was het voor mij een vanzelfsprekende stap de opgedane kennis over de voedingswaarde van voedingsmiddelen vastgelegd in deze site in boekvorm uit te brengen met als resultaat het prachtig vormgegeven tabellenboek Ons Voedsel in Getallen.

In het boek 'Eet Gewoon' vertelt Frans de Jong in begrijpelijke taal wat nu precies verantwoord eten is. Het bevat alle basisinformatie die je nodig hebt om slimmere keuzes te maken, waardoor je je fitter gaat voelen en op termijn op een gezonde manier alle overtollige kilo's kwijtraakt.

Voor meer informatie over deze boeken kunt u klikken op de cover van het boek op de boeken pagina.

De voedingswaardetabel is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld uit nationale en internationale tabellen, uit eigen historisch onderzoek en gegevens verstrekt door fabrikanten van voedingsmiddelen.

Deze site is tot stand gekomen in samenwerking met het IT-bureau Seoptics (www.seoptics.nl) dat verantwoordelijk is voor de programmatische ontwikkeling en het design.

Ben je tevreden over deze site vertel het dan aan familie, vrienden en kennissen.

Met vriendelijke groet
Het Team van Voedingswaardetabel.nl

 © Voedingswaardetabel.nl