Voedingswaardetabel voor je smartphone

Het succes van de website voedingswaardetabel.nl moest wel een vervolg krijgen als applicatie voor smartphones. Deze App wijst je de weg in het doolhof van ons eten. Vind je gezond eten belangrijk? Hoeveel ‘slechte’ vetten zitten er in mijn eten? Moet je als hartpatiënt een zoutarm dieet volgen? Het zijn allemaal situaties waarin het van belang is precies te weten wat je eet.
Enige basiskennis van voedingsmiddelen is nodig om het lichaam dagelijks die voedingsstoffen te geven die het nodig heeft om gezond en fit te blijven. In eenvoudige bewoordingen wordt achtergrondinformatie gegeven over de diverse voedingsstoffen.
Wat je voedingsbehoeften ook zijn, het is belangrijk dat je kunt beschikken over de meest recente en volledige informatie over de voedingswaarden van producten. De informatie op het etiket is daarvoor meestal niet toereikend. Met de Voedingswaarde-App op je smartphone of tablet heb je alle informatie altijd bij de hand.

De App geeft je de mogelijkheid om verantwoorde keuzes te maken en de balans te vinden tussen wat je lekker vindt en wat goed voor je is. De tabel geeft voor meer dan 1200 voedingsmiddelen het aantal calorieën (kcal en kJoule), de hoeveelheid water, eiwitten, vet, onderverdeeld in verzadigde en onverzadigde vetten, cholesterol, koolhydraten, suikers en voedingsvezels. Standaard worden alle gehaltes opgegeven per 100 g, maar het is ook mogelijk de gehaltes te laten omrekenen naar een standaard portiegrootte.

Ben je ook geïnteresseerd in het gehalte vitamines en mineralen dan is dat met een eenvoudige uitbreiding van de App mogelijk.

Rekenmodules

De App bevat een aantal rekenmodules. Zo kun je eenvoudig met behulp van de Body Mass Index (BMI) laten uitrekenen of je op het juiste gewicht zit of iets (veel) te zwaar bent.
Een uitbreiding van de app geeft ook nog enkele andere rekenmodules. De activiteitstest vertelt hoeveel kcal energie je hebt verbruikt bij een halfuurtje hardlopen, tennissen of fietsen. De lijst bevat ruim 70 verschillende activiteiten.

De alcoholtest geeft een indicatie van het promillage alcohol (het bloedalcoholgehalte) in je bloed na een avondje stappen en geeft antwoord op de vraag of je beter een taxi naar huis kunt nemen.
De BMR test berekend je persoonlijke ruststofwisseling. Dit is de energiebehoefte van je lichaam nodig om alle noodzakelijke lichaamsprocessen te kunnen verrichten.

Voedingswaarde app Android app on Google Play

Auteur

Gepubliceerd: 07-11-2016

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl