Vergoeding uit je zorgverzekering voor diëtisten

Partnerbericht

Het is mogelijk dat de afgelopen jaren behoorlijk zwaar waren om een gezonde levensstijl te onderhouden. Thuiswerken zorgt namelijk voor minder reisbeweging en vaak ook minder beweging in het algemeen. In november en december is het mogelijk om van zorgverzekeraar te wisselen. Als je in 2022 verandering wil brengen in je levensstijl en de overtollige kilo’s graag wil kwijtraken, lees dan verder hoe jouw (nieuwe) zorgverzekeraar hierbij kan helpen.

De eerste stappen zetten

Als je zelf al het een en ander hebt geprobeerd, maar nog geen succes hebt ondervonden, is de eerste stap een professional inzetten. Begin bij je huisarts. De gesprekken met je huisarts worden vergoed vanuit je ziektekostenverzekering en dit gaat niet ten koste van je eigen risico. Huisartsen zijn in staat om je te helpen met het opstellen van een behandelplan.

Vervolgstappen

De huisarts kan je ook doorverwijzen naar een diëtist. Vanuit je basisverzekering krijg je 3 uur dieetadvies vergoed, maar let op dat je hier je eigen risico voor moet betalen. Een diëtist stelt voor jou een persoonlijk dieet samen. Op die manier kun je verantwoord afvallen.

Een andere specialist is een gewichtsconsulent. Een gewichtsconsulent begeleidt gezonde mensen met een hoog BMI (Body Mass Index). Je komt in aanmerking voor een gewichtsconsult met een BMI tussen de 18,5 en 30 (overgewicht).

Vaak is fitness in combinatie met een juist voedingspatroon voldoende om gewicht te verliezen. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je niet goed weet welke oefeningen je moet doen of dat je erg blessuregevoelig bent. Gelukkig is hier medische fitness of deskundige fysiotherapie voor. Onder begeleiding leer je dan de juiste oefeningen goed te doen en krijg je een trainingsprogramma dat persoonlijk voor jou is samengesteld.

Als je in groepsverband wilt afvallen, dan is een cursus misschien geschikter. Er bestaan verschillende soorten en bij elke cursus word je begeleid. Een van de bekendste cursussen is bijvoorbeeld Weight Watchers. In groepsverband krijg je coaching die je helpt bij het afvallen.

De vergoedingen

Let goed op bij je zorgverzekeraar of je een vergoeding krijgt voor een cursus. Sommige verzekeraars bieden bijvoorbeeld via een aanvullende verzekering sommige cursussen aan. De eerste stap is altijd kijken of je zorgverlener een contract heeft met jouw zorgverzekeraar, anders zul je ineens een deel of soms zelfs alles zelf moeten vergoeden.

Als je zorgverzekeringen vergelijkt, dan zul je zien dat sommige zorgverzekeraars aanvullende verzekeringen aanbieden met zowel fysiotherapie, dieetadvies en alternatieve geneeswijzen. In zo’n geval is een aanvullende verzekering voordelig. Verdiep je in de vergoedingen van jouw zorgverzekeraar en je zult niet voor onverwachte kosten komen te staan.


Gepubliceerd: 12-11-2021

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl