De juiste voeding binnen krijgen (en de slechte naar buiten)

Partnerbericht

Gezonde voeding is voor veel mensen steeds belangrijker geworden. De traditionele ‘schijf van vijf’ is de laatste jaren sterk veranderd. Dit heeft er onder andere mee te maken dat er de laatste jaren steeds meer onderzoek is gedaan naar de impact van bepaalde voedingsstoffen op je lichaam. Het eten van vlees, vis en gevogelte op dagelijkse basis wordt steeds minder aangeraden. Ook wordt de inname van zuivel steeds minder aangeraden. In dit artikel vertellen wij je meer over de goede voedingsstoffen en energiebronnen voor je lichaam. Ook vertellen we over de mogelijkheden die er zijn om je lichaam te ‘resetten’. Ben jij geïnteresseerd in de gezondheid van je lichaam? Lees dan snel verder.

De juiste groenten in je dagelijkse eetpatroon

Dat groenten gezond zijn, is al jaren bekend. Daarnaast zorgen ze ook voor veel kleur in je maaltijd. Denk hierbij aan groene asperges of rode tomaatjes. Aangeraden wordt om 250 gram groenten per dag te nuttigen. Dit is vaak lastig te realiseren als je enkel groente eet tijdens het avondeten. Zorg er daarom voor dat je verspreid over de dag al veel groente eet. Zo kun je bijvoorbeeld ontbijten met een groente-smoothie of als snack geen koekje pakken, maar juist een paprika, rauwe wortel of snoeptomaat. Hiermee verhoog je eenvoudig de groente-inname.

Het resetten van je lichaam

Letterlijk je lichaam resetten, is niet mogelijk. Wel is het mogelijk om een detox-kuur te doen. Dit houdt in dat je je eetpatroon een tijdje verandert, bijvoorbeeld door het doen van een sapkuur. De beste detox kuren zijn sapkuren, of het drinken van detox thee. Deze manieren zorgen ervoor dat je lichaam gifstoffen afdrijft en als het ware uit je systeem spoelt. Hiermee zorg je ervoor dat je organen weer herstellen, bijvoorbeeld tijdens een periode van veel vet of slecht eten.

Er zijn verschillende manieren om een detox-kuur aan te gaan. Via https://happyjuicy.nl/ kun je eenvoudig je eigen detox-kuur kiezen. Je hebt de keuze uit verschillende sapjes, waardoor er altijd wel een sapje bijzit die jij lekker vindt.

Door gevarieerd te eten, te letten op je groente-inname en vlees en zuivel met mate te nuttigen, zorg je ervoor dat je je lichaam fit houdt. Naast gezond eten speelt ook beweging nog een grote rol.


Gepubliceerd: 19-05-2022

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl