3 leuke Nederlandse tv-programma’s over gezonde voeding

Partnerbericht

Hele boeken zijn er volgeschreven over gezonde voeding, diëten en een goede levensstijl. Maar vaak spreken ze elkaar tegen en je kunt ze niet allemaal lezen als je aan de slag wilt met een betere levensstijl. Wil je gezonder gaan leven, dan is hapklare informatie over wat wel en niet gezond is en hoe je afvallen het beste kunt aanpakken wenselijk. Gelukkig zijn er op de Nederlandse televisie verschillende interessante programma’s te zien die je hierbij van dienst kunnen zijn. We bespreken er drie in dit artikel. Heb je nog geen televisieabonnement? Vergelijk dan online aanbiedingen voor alles in 1 abonnementen!

Broodje Gezond

Broodje Gezond is een programma van KRO-NCRV en is dus op de NPO te zien. Het gaat over voedselhypes en gezondheidsmythes. Food-factcheckers Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris gaan in Broodje Gezond op zoek naar de zin en onzin over voeding en gezondheid. Weerdenburg en Kiris gaan op bezoek bij wetenschappers, fabrikanten, experts en consumenten, wat een erg leerzaam programma oplevert dat nieuwe inzichten kan bieden over voeding en gezondheid. Het programma draait inmiddels al vier seizoenen en heeft zich in die tijd verdiept in interessante zaken, zoals: wordt je dik van brood, hoe ongezond is aspartaam eigenlijk, of je een overdosis vitaminen kunt krijgen en waarom E-nummers bestaan.

Over Gewicht

Wil je liever je les over gezond eten op een wat lichtere manier verpakt hebben? Volg dan het programma Over Gewicht op NET5. In dit programma duiken Kees Tol en Edsilia Rombley in de wereld van voeding en gezondheid. Ze onderzoeken zaken als dieettrends, wondermiddeltjes, sportgoeroes en super foods. Dit allemaal om de vraag te beantwoorden wat er nu wél en wat niet werkt bij het streven naar een gezond en fit lichaam. Hoe kun je afvallen en tóch een leuk leven leiden? Hoe ga je lekker uit eten zonder schuldgevoel achteraf? Hoe belangrijk is gezonde voeding nu echt voor kinderen? Heeft slaap een effect op je lichaamsgewicht? Wil jij bewust aan de slag met je gewicht door meer te bewegen en aandacht te besteden aan je voeding en je levensstijl, dan is Over Gewicht een interessant programma om meer te leren over hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Hoe word ik 100?

Het programma Hoe Word Ik 100 wordt gemaakt door Omroep Max en gaat weliswaar niet exclusief over voeding, maar verdiept zich wel onder andere in de rol van voeding op onze levensduur. Zes Nederlanders gaan in het programma de strijd aan tegen hun diabetes, hart- en vaatziekten, overgewicht en stress. Dat levert inzichten op welke factoren een bijdrage leveren of juist afbreuk doen aan onze levensduur. Heb je plannen om bijzonder oud te worden met een zo optimaal mogelijke gezondheid, dan is het dus zeker de moeite waard om dit programma te gaan volgen om te leren hoe je dat zou kunnen bereiken.

Uiteindelijk is gezond leven natuurlijk iets wat je zelf in de praktijk moet brengen. Het valt voor velen niet mee om daar een balans in te vinden en die vast te houden, zodat je zowel een gezond als een leuk leven kunt hebben. Maar de input die bovenstaande tv-programma’s op een behapbare manier bieden, kan het wel makkelijker maken om de juiste keuzes te maken, zodat je beter je gezonde doelen kunt bereiken.


Gepubliceerd: 29-06-2022

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl