Diëtist via huisarts: hoe zit dat precies?

Partnerbericht

Een diëtist is een professional die gespecialiseerd is in het adviseren over voeding en dieet. Ze kunnen helpen bij het vaststellen van doelen, het opstellen van een dieetplan en het bijhouden van voedingsinname. Diëtisten kunnen ook begeleiding bieden bij chronische aandoeningen, zoals obesitas, diabetes of een hart- of vaatziekte. In Nederland kun je een diëtist krijgen via de huisarts.

Wanneer naar de diëtist?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een diëtist bezoeken. De meest voorkomende redenen zijn:

  • Als je wilt afvallen, maar je weet niet hoe je dat het beste kunt aanpakken
  • Als je wilt leren wat je beter wel of niet kunt eten
  • Als je wilt leren hoe je een dieetplan kunt maken
  • Als je een chronische aandoening hebt, zoals diabetes of een hart- of vaatziekte
  • Als je een allergie of intolerantie hebt voor bepaalde voedingsstoffen

Vergoeding

De vergoeding voor een diëtist hangt af van de verzekering die je hebt. Sommige verzekeringen vergoeden de eerste 10 tot 20 consulten 100%. Daarna krijg je nog steeds een vergoeding, maar is deze lager. Andere verzekeringen geven een vergoeding van 70% of 80%. Het is dus belangrijk om je verzekering te checken voordat je een diëtist via de huisarts aanvraagt. Je kunt ook je huidige zorgverzekeraar vergelijken met andere aanbieders en kijken waar je het voordeligst uit bent.

Hulp bij bereiken van gezondheidsdoelen

Een diëtist kan je helpen bij het bereiken van gezondheidsdoelen. Hij/zij kan je adviseren over wat je wel en niet moet eten en drinken en je helpen bij het maken van een dieetplan dat aan je wensen voldoet. Diëtisten kunnen je ook helpen bij het bijhouden van je voedingsinname en het bereiken van een gezond gewicht. Wil je echt aan jezelf werken en de tijd hebt genomen voor verzekering vergelijken, dan kun je altijd een afspraak maken bij de huisarts om aan de slag te gaan!


Gepubliceerd: 22-08-2022

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl