5x gezonde gerechten die passen binnen je dieet

Partnerbericht

Ben je aan het diëten of van plan dat binnenkort te doen? Dan is het goed om zoveel mogelijk gezonde gerechten te verzamelen. Als je wilt afvallen, is het belangrijk dat je gezond eet en niet al te veel calorieën binnenkrijgt. Heb je inspiratie nodig voor gezonde gerechten die zijn toe te voegen aan je dieet? Wij helpen je op weg en zetten hieronder vijf voorbeelden op een rij.

Salades

Als lunch of als diner: salades zijn altijd een goed idee als je op dieet bent. Dan hebben we het niet over de kant-en-klare salades, want die salades zijn lang niet altijd zo gezond als je in de eerste instantie denkt. Het is beter om de salades zelf klaar te maken, zodat je weet wat er allemaal in zit. Snij zelf je groentes en de andere ingrediënten die je nodig hebt. Qua salades heb je eindeloos mogelijkheden en daarom zijn er genoeg gerechten te bedenken. Denk bijvoorbeeld aan caesarsalade, waldorfsalade, caprese salade en nicoise salade.

Ben je na een tijdje diëten al wat afgevallen? Dan kan het leuk zijn om nieuwe kleren te scoren. Ben je als man op zoek naar nieuwe kledingstukken voor grote maten? Deze grote maten herenkleding is zeker een kijkje waard.

Soep

Ben je op zoek naar een gezond gerecht dat past binnen je dieet? Dan is ook soep iets om over na te denken. Soep is niet alleen heel lekker, ook bevat het vaak maar weinig calorieën. Vooral als je kiest voor een ongebonden soep, zonder al te veel toevoegingen. Groenten zijn uiteraard wel een toevoeging waar je aan kunt denken, maar zorg er in ieder geval voor dat je de soep niet te gebonden maakt. Een ongebonden soep is vaak gemaakt op basis van bouillon en bevat daarom niet te veel calorieën.

Groentewraps

Zoek je een gezond gerecht dat past binnen je dieet, dan zijn ook groentewraps het overwegen waard. Groentewraps kun je zowel kant- en klaar vinden als zelf bereiden. Groentewraps kenmerken zich door de oranje, gele, rode of groene kleur. Die kleur is afhankelijk van de groente die wordt gebruikt. Veel groentewraps hebben de groenten wortels, spinazie, paprika, tomaat/spinazie, biet/spinazie als basis. Wil je zeker weten dat er alleen gezonde ingrediënten in zitten, dan is het beter om zelf aan de slag te gaan met het maken van een groentewrap. Omdat er veel variaties zijn te maken, is het mogelijk om lekker veel af te wisselen. Zo eet je niet regelmatig hetzelfde, maar kun je lekker variëren.

Poké bowl

In de afgelopen jaren is dit gerecht enorm in populariteit toegenomen. Dat is ook niet zo gek, want er is eindeloos mee te variëren en veel mensen vinden het daarnaast ontzettend lekker. Als je een gezond gerecht zoekt, zit je met een poké bowl danook goed. Wel is het belangrijk bij het bereiden of kopen van een poké bowl dat je kiest voor de gezondere versies. Niet iedere poké bowl is namelijk even gezond, dat ligt aan de toevoegingen. Over het algemeen bestaat een poké bowl uit rijst met verse groenten, vis of vlees, een dressing en toppings. Met poké bowls is eindeloos te variëren, want je bepaalt zelf wat je eraan toevoegt. Dat maakt het een gezond gerecht dat perfect binnen een dieet past!

Bloemkoolnasi

Als je al vaker een dieet hebt gevolgd, heb je dit gerecht ongetwijfeld weleens gezien. Bloemkoolnasi is een koolhydraatarm gerecht en daardoor ideaal om te proberen als je aan het diëten bent. Het is een gerecht zonder rijst, omdat je deze vervangt door gemalen bloemkool. Het is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens snel klaar. Of je het nu als lunch maakt of als diner: het is zo gebeurd.

Lukt het je om mooie resultaten te boeken met diëten? Dan mag je jezelf best belonen voor je prestatie. Dat kan bijvoorbeeld met een te gekke nieuwe outfit. Heb je toch nog een maatje meer en ben je op zoek naar mooie grote maten kleding? Het merk Paul Shark is een aanrader. Is je dieet goed gegaan en wil je jouw gezonde leefstijl voortzetten? Doe dan inspiratie op voor zoveel mogelijk gezonde gerechten, zodat je lekker kunt afwisselen.


Gepubliceerd: 23-01-2023

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl