Hoeveel calorieën zitten er in noodles?

Partnerbericht

Wil je graag noodles kopen? Dan ben je niet de enige, want noodles zijn natuurlijk hartstikke lekker. Veel mensen vragen zich wel af of noodles gezond zijn en hoeveel calorieën ze bevatten. In dit artikel zullen we verschillende soorten noodles bespreken en welke dingen van invloed zijn op het caloriegehalte. Lees verder!

Noodles bevatten relatief weinig calorieën

Je hebt verschillende soorten noodles van Asian Food Lovers en ze bevatten allemaal relatief weinig calorieën. Met 1 opscheplepel noodles krijg je gemiddeld tussen de 60 en 70 kilocalorieën binnen.  Het aantal calorieën is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. De bereidingswijze speelt bijvoorbeeld een grote rol. Eet je de noodles bijvoorbeeld puur of voorzie je ze van sauzen. En wanneer je de noodles van saus voorziet, welke saus is dit dan precies?

Noodles bevatten veel gezonde voedingswaarden

Noodles bevatten relatief weinig calorieën, maar tegelijkertijd zitten ze wel vol met gezonde voedingsstoffen. In de eerste plaats zitten er veel eiwitten in noodles. Een opscheplepel noodles bevat ongeveer 2,3 gram eiwitten. Eiwitten zijn bijzonder belangrijk voor de spieropbouw en je energieniveau. Vooral fanatieke sporters hebben veel eiwitten nodig, omdat met eiwitten de spieren weer herstellen. Daarnaast bevatten noodles ook veel vezels. Vezels zorgen voor een betere vertering. Vezels geven je ook een voldaan gevoel, waardoor je minder snel honger krijgt. Wil je dus meerdere kilo’s afvallen? Dan is het verstandig om voldoende vezels te eten.

Verschillende soorten noedels

Er zijn verschillende soorten noodles. In de eerste plaats heb je zogenaamde ramen. Dit zijn niet alleen noodles, maar is eigenlijk het gehele gerecht. Bij dit gerecht worden de noodles geserveerd met vlees of vis. Ook wordt er een speciale sojasaus voor dit gerecht gebruikt. Daarnaast zijn soba noodles erg populair in Nederland. Dit zijn dunne noedels die afkomstig zijn uit Japan. Ze zijn gemaakt van boekweit. Het lijkt op graan, maar boekweit is een zaad en bevat ook geen gluten. Soba noodles zijn dus geschikt voor mensen met een glutenallergie. Dan heb je ook nog glasnoodles. Die komen uit de Chinese keuken en worden tegenwoordig ook veel in Europa gegeten. Ze worden gemaakt van zetmeel en water. Er zijn natuurlijk nog veel meer soorten noodles.

Zijn noodles daadwerkelijk gezond?

Noodles zijn op zich gezond, maar het is natuurlijk afhankelijk van het gerecht. De meeste mensen eten immers niet pure noodles. De traditionele noodles passen volgens voedingsexperts bij een gezond voedingspatroon. Ze horen in dezelfde categorie als aardappelen, brood en pasta. We gaven al aan dat ze voorzien zijn van eiwitten en vezels. Tegelijkertijd zitten er ook vitamines en mineralen in noodles. Denk aan ijzer en meerdere B-vitamines. Tegelijkertijd bevatten ze wel veel koolhydraten. Je kunt dus niet onbeperkt noodles eten. Bovendien is het verstandig om noodle-gerechten te voorzien van voldoende groentes. Anders krijg je op de lange termijn te weinig voedingsstoffen binnen en daar zit je niet op te wachten.


Gepubliceerd: 25-04-2023

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl