Hoe je een vloer kiest voor de beste hygiëne in huis

Partnerbericht

Steeds meer mensen gaan overstag en kiezen voor een gietvloer in huis. Dat heeft niet alleen voordelen voor de akoestiek, voor de warmte in huis en voor de geluiddemping, maar het is ook gebleken dat een dergelijke vloer ook nog eens veel beter is voor je gezondheid. Niet voor niets worden dergelijke vloeren tot op de dag van vandaag gebruikt in ziekenhuizen. Het is simpelweg de gemakkelijkste vloer om schoon te maken. In dit artikel zullen we wat meer ingaan op de verbeterde hygiëne die je krijgt met het installeren van een gietvloer.

Helpt tegen allergie

Als je besluit te gaan voor gietvloeren bij G-vloeren dan zul je het vast nog een keer horen. Maar deze vloer heeft dus echt antiallergische eigenschappen. Zonder dat je het weet kun je in huis bijvoorbeeld huisstofmijt hebben. Je hebt altijd een verstopte neus, rode ogen en tranen in de ogen. Dat kan komen omdat je misschien niet de juiste vloer hebt. Er zit een direct verband tussen het beter worden van de gezondheid van mensen in een huishouden en het laten installeren van een gietvloer. De symptomen zijn vrijwel meteen over.

Makkelijk schoon te maken

Eén van de redenen waarom huisstofmijt of welke andere allergieën je ook kunt hebben, zo snel kunnen verdwijnen bij een gietvloer, is simpelweg vanwege het feit dat de vloer makkelijk schoon te maken en schoon te houden is. Er blijft vrijwel geen viezigheid zitten op de vloer en je hebt eigenlijk ook geen zeep nodig om de vloer schoon te maken. De kunststof – epoxy of polyurethaan – heeft een soort vuilafstotende eigenschap, waardoor je eigenlijk met één veeg de boel weer schoon hebt.

Geen kieren of naden

Een ander belangrijk aspect van een vloer van dergelijk materiaal is dat er geen kieren en naden in hoeven te zitten. Dat heb je bijvoorbeeld wel met kliklaminaat of tegels. In die oude vloervormen kunnen zich in de kieren schimmels, maar ook bacteriën ophopen die uiteindelijk de gezondheid kunnen aantasten. Je moet alleen al bedenken dat als je kind bijvoorbeeld in zijn broek heeft geplast, dat de urine de kieren inloopt en die krijg je er niet meer tussenuit. Kortom, een vloer van epoxy of polyurethaan is wel zo hygiënisch en er komt nooit meer rotzoi tussen de kieren.

Een vloer die je warm houdt

Een ander aspect waar je gezondheid echt wel van kan profiteren, is natuurlijk dat een gietvloer je voeten warm kan houden. Een gietvloer is een van de meest geschikte vloeren voor huizen met vloerverwarming en als je ’s morgens wakker wordt, heb je nooit meer koude voeten. Een gietvloer is dus naast enorm relaxed en prettig voor je voeten ook nog eens goed voor je gezondheid. Oma leerde zelfs al dat koude voeten de oorzaak zouden kunnen zijn van verkoudheid of andere ziektes. Kortom, met een gietvloer zorg je ervoor dat je nooit meer allergisch bent, dat je de vloer makkelijk schoon kunt houden en dat je je voeten altijd warm houdt! Heerlijk!


Gepubliceerd: 27-06-2023

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl