Vitaminepillen, nodig of onzin?

Partnerbericht

Waar een enkeling vroeger per dag een lepel levertraan kreeg, is het nemen van extra vitamines en mineralen vandaag de dag zeer gangbaar geworden. Het ene supplement belooft nog betere resultaten dan het andere, maar of dit ook daadwerkelijk het geval is? Dat valt in veel gevallen te betwisten. Sinds de opkomst van social media en de daarmee gepaard gaande marketing heeft het nog eens een éxtra vlucht genomen. Influencers wijden hun prachtige (nep?)haar aan een bepaald supplement en afgetrainde lichamen hebben ze massaal te danken aan allerlei poeders. Bij veel mensen ontstaat de vraag; extra vitamines en mineralen, zijn die echt nodig?

Voeding eerst

Een goed uitgangspunt bij de keuze voor wel of geen supplement is om zoveel mogelijk alles binnen te krijgen via gezonde voeding. Wat is gezond? Dat verschilt natuurlijk per persoon door allerlei intoleranties, allergieën en persoonlijke voorkeuren. De inzichten omtrent voeding en diëten zijn de afgelopen jaren wel veranderd, daardoor kan het zijn dat er een extraatje in de vorm van een supplement nodig is. Denk hierbij aan het volgen van een vegan eetpatroon. Dit kan in de basis heel gezond en volwaardig zijn, maar volgens onderzoek kan het wel nodig zijn wat extra vitamines te nemen. Denk aan wat extra vitamine B12 of magnesium. Wanneer je besluit dat je dit wilt aanvullen, kies dan altijd voor een merk van hoge kwaliteit. Zo zijn er de Vitakruid producten, waar jarenlang onderzoek naar is verricht en van hoogwaardige voedingsstoffen zijn gemaakt.

Wel of niet?

De keuze maken of het wel of niet nodig is, is dus een zeer persoonlijke. Niet alleen voeding, maar ook levensstijl zijn hierop van toepassing. Zo is het voor iemand die veel sport weer eerder nodig dan voor iemand die dit niet doet. Net als de verschillen van behoefte voor mensen die wel of niet veel buiten komen. Om een echt goede inschatting te krijgen van je behoeften is het inwinnen van erkend advies door een voedingsdeskundige aan te raden. Om helemaal helderheid te krijgen en een volledig inzicht in je status kan een bloedtest uitkomst bieden.

Kortom, vitaminepillen zijn in principe geen eerste levensbehoefte maar kunnen dit wel net wat aangenamer maken. Het is een persoonlijke overweging om ze wel of niet te gebruiken. Wanneer je die inschatting lastig vindt om te maken, kun je een expert om hulp vragen. Maar wat belangrijk is wanneer je besluit deze te gaan gebruiken, is om altijd voor de beste kwaliteit te kiezen.


Gepubliceerd: 26-07-2023

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl