Hoe gezond is een elektrische fiets nu echt?

Partnerbericht

Fietsen is gezond! Althans, wanneer je de nodige inspanning levert. Toch zijn de meningen hier nogal over verdeeld en willen we graag onze bevindingen met je delen. Steeds vaker zien we dat er wordt gekozen voor een elektrische fiets in plaats van een klassieke fiets waarbij we alle werk volledig zelf moeten verrichten. Het is dus ook niet zo heel vreemd dat je door de verminderde intensiteit, ook minder inspanning hoeft te leveren, om de nodige kilometers te kunnen fietsen. Ondanks dat je op een elektrische fiets voor een groot deel wordt geholpen door de motor die de fiets aandrijft, moet je natuurlijk ook zelf nog wel wat doen om vooruit te komen. Om voor eens en altijd een einde te maken aan de discussie of fietsen op een elektrische fiets wel of niet gezond is, hebben we een aantal belangrijke zaken voor je uitgezocht en willen we deze graag met je delen.

Het voordeel van een elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn er in allerlei soorten en maten, maar hebben één ding gemeen en dat is dat het een stuk gemakkelijker wordt om een flink eind te fietsen. Dit is dan ook direct het grootste voordeel van een elektrische fiets. Het zorgt er namelijk voor dat je ook wanneer je wat slechter ter been bent, met wat extra ondersteuning toch kunt fietsen. Dus twijfel je al een tijdje of een elektrische fiets iets voor je is, maak dan eens vrijblijvend een uitgebreide proefrit op een elektrische fiets van Amslod. We kunnen je namelijk verzekeren dat er een wereld voor je opengaat en je met gemak van A naar B kunt fietsen, waar dit eerst een hele opgave was.

Goed voor je spieren en gewrichten

Dat de intensiteit van een ritje op een e-bike een stuk lager ligt, dan op een normale fiets, hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen. Door de verschillende standen bepaal je helemaal zelf de mate waarin je wordt ondersteund, waardoor je dus ook zelf minder hoeft te doen wanneer je deze hoger zet. Toch is alleen al de trappende beweging die je moet maken, goed voor het soepel houden van je spieren en gewrichten. Vooral wanneer je wat ouder bent en het lichamelijk allemaal niet meer zo soepel gaat, kan regelmatig een rondje op een elektrische fiets heel goed bijdragen aan het soepel houden van je benen.

Positieve invloed op je mentale gezondheid

Dat sporten goed is voor zowel onze lichamelijke als mentale gezondheid weten we wel, maar ook een tripje op de elektrische fiets is ontzettend goed voor onze geest. Hoe fijn is het, wanneer je iedere ochtend lekker op de fiets stapt en met een frisse wind in je gezicht naar je werk fietst? Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat dit vele malen fijner is, dan wanneer je vanuit huis direct in je auto stapt en met de verwarming aan naar je werk rijdt. Dit geldt overigens ook voor de terugweg, wanneer je na een dag hard werken even lekker je hoofd leeg kunt maken, terwijl je ondertussen geniet van de omgeving en een frisse wind door je haren. We kunnen dus wel stellen dat ook een elektrische fiets, op een positieve manier bijdraagt aan onze gezondheid.


Gepubliceerd: 22-08-2023

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl