Wat zit er in het MRE-9 Noodrantsoen?

Partnerbericht

Het MRE-9 noodrantsoen is een veelzijdig en voedzaam noodvoedselpakket ontworpen om essentiële voedingsstoffen te leveren in tijden van nood. In dit artikel duiken we dieper in de ingrediënten en voedingswaarden van het MRE-9 noodrantsoen, en bekijken we de bijdrage van elk ingrediënt aan de algehele voedingsprofiel.

Wat is een noodrantsoen?

Een noodrantsoen is een voorverpakte set voedingsmiddelen die speciaal is ontworpen om individuen te voorzien van essentiële voedingsstoffen in noodsituaties waar toegang tot reguliere voedselbronnen beperkt of niet mogelijk zijn. Deze rantsoenen zijn gemaakt om lang houdbaar te zijn en kunnen vaak jaren bewaard worden zonder dat de kwaliteit afneemt. Ze zijn essentieel in situaties zoals natuurrampen, militaire operaties, of uitgebreide wandel- en kampeertrips in afgelegen gebieden. Noodrantsoenen zijn zo samengesteld dat ze een evenwichtige verdeling van calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten bieden, samen met een reeks vitamines en mineralen om te helpen bij het handhaven van een goede gezondheid onder stressvolle omstandigheden. Het doel van deze rantsoenen is om overlevenden te ondersteunen met voldoende energie en voedingsstoffen totdat toegang tot normaal voedsel weer mogelijk is.

Ingrediënten in het MRE-9 Noodrantsoen

 • Tarwebloem (60%): Dit is de basis van het rantsoen, rijk aan koolhydraten, wat energie levert voor activiteiten.
 • Palmolie: Een bron van vetten die nodig zijn voor langdurige energieopslag en de opname van vitamines.
 • Volkorenmeel: Een goede bron van vezels, vitamines en mineralen, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en een langer verzadigd gevoel.
 • Suiker en Glucosestroop: Snelle energiebronnen die helpen bij het snel aanvullen van de energievoorraad.
 • Gehydrolyseerde tarwegluten en Soja-eiwitpoeder: Deze ingrediënten verhogen het eiwitgehalte, essentieel voor spierherstel en -onderhoud.
 • Keukenzout, Rijsmiddel en Natriumbicarbonaat: Verbeteren de smaak en textuur van het voedsel en ondersteunen de elektrolytenbalans in het lichaam.
 • Vitamine- en Mineralenmix: Een reeks toegevoegde voedingsstoffen, waaronder Vitamine C, Niacine, IJzerlactaat, Zinksulfaat, Vitamine E, Thiamine (Vitamine B1), Vitamine B6, Riboflavine (Vitamine B2), Kaliumjodaat, Vitamine A, Natriumseleniet, Vitamine D en Vitamine B12, die cruciaal zijn voor tal van lichaamsfuncties zoals immuunfunctie, botgezondheid en energiemetabolisme.

Voedingswaarden

Het MRE-9 noodrantsoen bevat per 100 gram:

 • Energie: 2053 kJ / 480 kcal - Voldoende energie voor actieve situaties.
 • Vet: 16 g, met 0 g verzadigde vetten - Helpt bij het leveren van langdurige energie en ondersteunt celstructuren.
 • Koolhydraten: 60 g, waarvan 15 g suikers - Belangrijk voor snelle energie en hersenfunctie.
 • Eiwitten: 11 g - Belangrijk voor spierbehoud en reparatie.
 • Natrium: 0,3 g - Essentieel voor vloeistofbalans en zenuwfunctie.

Het MRE-9 noodrantsoen is zorgvuldig samengesteld om een gebalanceerde mix van macronutriënten en micronutriënten te bieden, waardoor het een uitstekende keuze is voor situaties waarin toegang tot vers voedsel beperkt is. De inclusie van verschillende vitamines en mineralen verzekert dat je niet alleen calorieën binnenkrijgt, maar ook de essentiële bouwstenen voor een goede gezondheid. Dit maakt het MRE-9 een betrouwbare en voedzame optie voor noodvoorbereidingen.


Gepubliceerd: 13-05-2024

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl