Recepten uit Sri Lanka en Kenia

Partnerbericht

Het maken van een reis met Sri Lanka als bestemming is natuurlijk prachtig, al moet je niet vergeten om hier een visum voor aan te vragen. Dit wordt ook wel een visum Sri Lanka genoemd. Ook voor een reis naar een andere bestemming moet je mogelijk een visum regelen, zoals een visum Kenia als je op vakantie gaat naar Kenia. Kenia staat onder meer bekend door de heerlijke gerechten, wat ook zeker voor Sri Lanka geldt. Met name voor vegetariërs is dit een walhalla. Natuurlijk hoef je niet beslist een visum aan te vragen om te kunnen genieten van de recepten afkomstig uit Sri Lanka, je kunt ze namelijk ook gewoon zelf maken.

Ontbijt: string hoppers met dahl, dat eten ze niet in Kenia

In Sri Lanka wordt over het algemeen relatief eenvoudig ontbeten, veel poespas eten ze ‘s ochtends dus niet. Meestal wordt gekozen voor een ontbijt van string hoppers met dahl. Dit klinkt waarschijnlijk niet heel aantrekkelijk, maar lekker is het zeker wel. De string hoppers zijn gemaakt van rijstnoodles. Ze worden in een kleine mal gestoomd in de vorm van een kleine pannenkoek. Aan de string hopper zit in principe niet heel veel smaak. Ze moeten daarom ook gegeten worden met een lekker gekruide dahl curry en sambol. Met dit ontbijt kun je je dag heerlijk in de stijl van Sri Lanka beginnen!

Je in Sri Lanka wanen zonder visum: rice and curry

Gewoon in je eigen huis toch het gevoel krijgen alsof je in Sri Lanka bent, dat doe je met rice and curry. Dit is hét nationale gerecht van dit land. Wat ze in Sri Lanka eten lijkt in principe best wel op Indiaas eten, waar rice and curry het beste voorbeeld van is. Als je dit bestelt in het Aziatische land dan zul je een flinke hoop rijst krijgen met iets van 5 schaaltjes groentecurry erbij. Bovendien smaakt dit echt overal in Sri Lanka anders. Geen één plaats, zelfs niet in Kenia, gebruikt precies hetzelfde recept voor het maken van de curry. Wel is het standaard om hierbij een dahl curry en sambol te serveren, net zoals bij het ontbijt van string hoppers met dahl dus. De andere curry’s zijn daarentegen vaak anders, zo kunnen ze onder andere van okra, pompoen of zelfs jackfruit gemaakt zijn.

Daar is -ie weer: dahl curry

Dahl curry is ondertussen al twee keer genoemd, maar wat het precies is weet je mogelijk nog helemaal niet. Als Sri Lanka de bestemming van je reis met visum is dan zul je zeker dit een keer gaan eten, wat niet het geval is in Kenia. Het is namelijk één van de lekkerste en meest voorkomende gerechten in dit land. Dahl curry wordt dan ook zowel bij het ontbijt als bij de lunch en het avondeten genuttigd door de inwoners van Sri Lanka. Dit type curry wordt gemaakt van linzen. Vervolgens wordt er van alles aan toegevoegd: ui, knoflook, gember en verscheidene kruiden. Het is dan ook een relatief eenvoudig gerecht, waardoor je het zelf ook zeker kunt maken.


Gepubliceerd: 11-12-2020

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl