Witte tanden? Laat dan dit eten en drinken staan

Partnerbericht

Iedereen heeft graag een stralende lach met witte tanden. Toch kan het zijn dat je bijvoorbeeld door teveel rode wijn te drinken of door te weinig groenten te eten tandverkleuringen krijgt. In plaats van mooie witte tanden zijn de tanden nu ietwat geel of verkleurd. Witte tanden begint bij een gezond gebit en daarom is het belangrijk om goed te letten op wat je eet en wat voor impact dat heeft op je gebit. Welk eten en drinken kun je dan beter laten staan? Je leest het hier.

Suiker en zuur voedsel

Bijna iedereen weet dat suiker en frisdrank niet goed zijn voor je tanden. Maar wist je ook dat zuur niet goed is voor je tanden? Zo is fruit heel gezond, maar het bevat ook zuren die je tanden kunnen aantasten. Etenswaren zoals sojasaus, azijn, witte wijn, pastasaus en augurken kun je beter vermijden. Tomatenketchup  is eigenlijk helemaal not-done voor een stralende lach, naast  zuren bevat dit product ook veel suiker en is het dus extra slecht voor jouw gebit. Een ander voorbeeld van een product waar zowel suikers als zuren in zitten zijn sportdranken. In deze producten zitten veel suikers om het energielevel een boost te geven. Daarnaast zitten er tevens veel zuren in sportdranken, deze zorgen er echter voor dat de beschermende glazuurlaag op jouw tanden wegslijt. Eet of drink je nu toch producten waar veel zuren of suikers in zitten? Drink dan een glas water direct erna, dan kun je de zuren wegspoelen en richten ze minder schade aan. Na het drinken van een glas water kun je er vervolgens voor kiezen om je tanden te poetsen. Uiteraard wel met een elektrische tandenborstel.

Koffie en alcohol

Drink met mate, dat wordt vaak samen gezegd als het gaat over alcohol drinken. Maar dat geldt ook voor koffie, tenminste als je graag witte tanden wilt houden. Bij het regelmatig drinken van koffie en thee kunnen je tanden verkleuren.  Ook alcohol zoals rode wijn zorgt voor verkleuringen. Daarnaast zorgt alcohol voor een droge mond en de aanmaak van speeksel neemt af. Dit kan op den duur leiden tot tanderosie en tandvleesontsteking.  Wil je nou toch graag een stralend gebit en genieten van een kopje koffie of een frietje met tomatenketchup? Kies er dan voor om regelmatig je tanden te laten bleken met een tandenbleekset. Zo lach jij nog steeds met witte stralende tanden.


Gepubliceerd: 05-03-2021

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl