Hoe verlicht je gemakkelijk pijn in je lichaam

Partnerbericht

Niemand houdt ervan om continu met pijn te leven. De pijn hindert je continu in het optimaal kunnen genieten van het leven. Het is daarom belangrijk om een zo pijnvrij mogelijk leven te leiden. In veel situaties is pijn tijdelijk en gaat de pijn vanzelf weer voorbij, maar dit is helaas niet altijd het geval. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je deze pijn zo goed mogelijk kunt verlichten. In deze blog geven we je enkele tips op het gebied van pijnverlichting.

Pijn en voeding

Voeding en chronische pijn lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar ook binnen de behandeling van chronische pijn  is er steeds meer aandacht voor voeding. Voeding heeft invloed op een groot aantal systemen in het lichaam, zoals het zenuwstelsel, het immuun- en hormoonstelsel. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met chronische pijn vaak een tekort hebben aan vitamine D en B12 en het mineraal magnesium. Voldoende variatie in de voeding blijft ook voor de bestrijding van pijn van belang.

Ondersteunende producten

Heel veel vormen van pijn kunnen gemakkelijk worden opgelost door gebruik te maken van ondersteunende producten. Het grote probleem met ondersteunde producten is het feit dat mensen de aanschaf hiervan het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Dit komt omdat we vaak uitgaan van onze eigen kracht en niet willen toegeven aan het falen van het lichaam. Toch kunnen de ondersteunende producten gemakkelijk een uitkomst bieden. Denk hierbij aan een ondersteunende bureaustoel bij last van de rug of kniebraces als je last krijgt van zwakke knieën. Je moet het aanschaffen van dit soort producten ook zeker niet zien als een soort van zwakte. Deze producten zijn ontworpen en ontwikkeld om jou te kunnen ondersteunen en nog meer van het leven te kunnen laten genieten. Schaam je daarom dan ook zeker niet tijdens het kniebrace kopen, je zult hier na aanschaf geen seconde spijt van hebben!

Externe hulp

Sommige pijn kun je niet oplossen met ondersteunde producten. Dit zijn de vervelendste vormen van pijn omdat je in de verlichting hiervan actief geholpen moet worden. Als je de pijn zelf hebt proberen te verhelpen met ondersteunde producten maar de pijn niet weggaat zul je helaas toch echt op zoek moeten naar professionele hulp. Hierin geldt hetzelfde als op het gebied van de ondersteunende producten. Hoe eerder je een professional in de arm neemt, hoe sneller de pijn ook verlicht zal zijn! Wacht hier dan ook zeker niet mee tot het te laat is. Je kunt beter te vroeg de hulp van een professional inschakelen dan te laat.


Gepubliceerd: 18-03-2021

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl