Tip: makkelijk recept voor paaswentelteefjes

Partnerbericht

Pasen zal er dit jaar weer iets anders uitzien dan “normaal”. Grote familiebijeenkomsten zijn niet mogelijk en ook de uitgebreide paasbrunch in de stad wordt overgeslagen. Reden genoeg dus om deze paasdagen alles uit de kast te trekken en zelf extra feestelijk te koken thuis!

Ben jij ook op zoek naar inspiratie voor makkelijke, lekkere en vrolijke paasrecepten? Lees dan snel verder. Onze tip van de dag: paaswentelteefjes in de vorm van een haasje. Leuk voor voor jong en oud en bovendien erg lekker! Want zeg nou eerlijk: er gaat niets boven een heerlijk wentelteefje op zijn tijd. Wentelteefjes zijn makkelijk en snel te maken en dé manier om oud brood op te maken.

Over het recept:

Het onderstaande recept is voor 4 porties en heeft een totale voorbereidingstijd van 10 minuten.

Ingrediënten:
 • 1 middelgroot ei
 • 1 eetlepel halfvolle melk
 • 8 gram suiker
 • 1 mespunt kaneel
 • 3 sneetjes wit- of volkorenbrood
 • 10 gram roomboter
 • 1 aardbei
 • 2 blauwe bessen
Bereidingswijze:
 1. Pak een groot diep bord en klop hierin het ei met de melk, vanillesuiker en de kaneel.
 2. Snijd 2 sneetjes brood in een ovale vorm. Dit is voor de oren van de paashaas. Snijd het andere sneetje brood in een cirkel voor het hoofd.
 3. Week het brood ongeveer 10 seconden in het mengsel. Keer het brood vervolgens om en week ook de andere kant op dezelfde manier.
 4. Verhit de boter in een koekenpan en bak het brood aan beide kanten voor ongeveer een halve minuut.
 5. Leg het brood op een bord in de vorm van een paashaas met oren.
 6. Halveer de aardbei en maak hiervan een neusje. De blauwe bessen gebruik je om de ogen van de haas te maken.

Tip: Bestrooi het haasje met poedersuiker en probeer ook eens andere vrolijke vormen uit het brood te snijden. Let wel op: gebruik je meer brood? Dan heb je ook meer melk nodig!

Toetje of ontbijt

Heb je inmiddels ook trek in wentelteefjes? Je kunt ze eten bij het paasontbijt, maar ook als feestelijk toetje. Sluit je je uitgebreide paasdiner af met een paaswentelteefje? Dan kun je er ook voor kiezen om wat extra vers fruit en/of ijs toe te voegen. Dan sluit je je diner nog feestelijker af!

Met deze tips zul je jouw Pasen extra speciaal maken, zonder dat je lang in de keuken hoeft te staan en ingewikkelde gerechten hoeft voor te bereiden. Heb je meer inspiratie nodig voor de rest van het paasdiner, bekijk dan eens deze paasrecepten ideeën!


Gepubliceerd: 01-04-2021

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl