Thuis sporten versus trainen in de sportschool

Partnerbericht

Als je favoriete sport apparaat thuis op zijn plek staat, kun je je trainingsschema gaan bijstellen. Hoeveel uur per week kan jouw lijf, je agenda en het apparaat aan en wat blijf je doen in de sportschool. Thuis kunnen sporten is ideaal en niet alleen als er een lockdown is. Oost west, thuis best... maar ook aan je fitness-abonnement kleven er voordelen. In dit artikel zetten we ze voor je op een rij.

Thuis heb je natuurlijk de luxe dat je je eigen tijd kunt indelen. Huisgenoten en sparringpartners hoeven geen probleem op te leveren voor je sportplezier en discipline. Onder eigen beheer kun je kiezen wanneer en op welk apparaat je traint, voor hoe lang en met welk doel.

Daarbij kun je je eigen trainingsprogramma's samenstellen, inclusief warming-up, cooling-down en het bijpassende dieet. Je kunt ook zelf voor hygiëne en veiligheid in je trainingshonk zorgen en hebt altijd toegang.

Voordelen thuis sporten

Thuis sporten kun je goed afstemmen op je dagelijkse ritme, maaltijden en levensstijl. De ochtendstond heeft goud in de mond. Het is heerlijk om gelijk na het opstaan de dag goed te beginnen met een goede work-out op je hometrainer.

Doch na een lange zit of een intensieve zoomsessie voor je werk of na routinetaken in huis, kun je je even helemaal uitleven op je fitnessapparaat. Geen betere uitlaatklep die je lijf en mind in evenwicht houdt tussen alle dagelijkse beslommeringen. Elke dag kun je er terecht en werk je in je eigen tempo en setting harmonieus aan je fitheid en gezondheid.

Dat geldt eigenlijk ook voor trainen in de sportschool, maar daar moet je je houden aan het vaste trainingsaanbod, de beschikbare apparatuur en de geldende overheidsmaatregelen. In het coronatijdperk kan een lockdown het zelfs voor een bepaalde tijd onmogelijk maken of krijg je te maken met testen voor toegang en de 2G/3G-maatregel.

Het fijne is natuurlijk dat je in de sportschool deskundig advies en specifieke coaching kunt krijgen bij bijvoorbeeld het samenstellen van je trainingsschema en bijbehorende voeding, bij blessurepreventie en -behandeling en vragen over je fitnessapparaat.

Voordelen sportschool

Het aanbod in fitnessapparaten is er uiteraard altijd groter en gevarieerder dan bij je thuis. Dat is gelijk ook één van de grote voordelen van trainen in de sportschool. Onder kundige leiding kun je er kennis maken met diverse soorten fitnessapparaten, waardoor je ook meer inzicht krijgt welke bij je past en welke je het beste voor het thuis sporten kunt aanschaffen.

Uiteraard is en blijft de sportschool een ontmoetingsplek bij uitstek voor gelijkgezinden qua sport en lifestyle. Je bent er even uit, bent ontspannen bezig en leert andere mensen kennen die hetzelfde leuk vinden als jij.

Voordelen van een combi

Het is fijn om je ding thuis te kunnen doen. Jouw lijf luistert het beste naar jou, want jij kent ook je lijf het beste. Maar goede coaching bij fitsport is ook niet te versmaden. Je kunt daarmee je eigen trainingsprogramma opbouwen, aanvullen en verrijken. Alleen kom je verder, samen doe je meer.


Gepubliceerd: 01-03-2022

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl