Gezellig uit eten met vrienden tijdens het diëten

Partnerbericht

Eindelijk heb je die knop omgezet. Al weken gezond egg eten en lekker bezig met een nieuw dieet. De kilo’s vliegen er razendsnel af en je voelt je fitter dan ooit. En dan komt daar die ene uitnodiging: een etentje met vrienden. Hoewel je waarschijnlijk heel goed bent met je dieet als je alleen thuis bent, merk je dat je al snel uit de bocht vliegt als je eet met vrienden of familie. Gelukkig ben je hier niet alleen in. De meeste mensen merken dat ze in sociale situaties meer eten dan ze van plan waren. Dat betekent natuurlijk niet dat je tijdens een dieet niet meer van de gezelschap van vrienden en familie mag genieten. Gezellig uit eten met vrienden tijdens een dieet moet gewoon kunnen. Met de volgende tips hoef je achteraf geen spijt te hebben.

"KPN op, één wijntje maar"

Met die zin begint het. Voordat je het weet vliegen de glazen witte wijn je om de oren en heb je stiekem al meer alcohol op dan verwacht. Heel gezellig, dat wel. Toch zit er in een glas wijn al direct veel calorieën. Veel lijners vergeten deze calorieën bij hun eten op te tellen. Wees je ervan bewust dat dit lege calorieën zijn. Voor de gezelligheid is het leuk om een glaasje mee te drinken. Probeer het echter bij één glas te houden. Zo hou je meer calorieën over om te genieten van een lekkere maaltijd.

Download het menu

Weet je al naar welk restaurant jullie gaan? Doe hier dan je voordeel mee en download de menukaart van tevoren. Op die manier weet je al uit welke gerechten je kunt kiezen en kun je op voorhand beslissen welke gerechten binnen jouw dieet passen en welke juist niet. Zo voorkom je keuzestress aan tafel. Bovendien kun je zo alvast berekenen of een glas wijn bij de maaltijd een goed idee is.

Gebruik een app om voedingswaarden te controleren

Installeer een mobiele app om voedingswaarden tijdens het eten te controleren. Zo weet je precies hoeveel voedingsstoffen er in jouw bord carpaccio zitten en hoeveel calorieën je nog overhoudt voor de rest van het eten. Om af te vallen is het belangrijk dat je een tekort opbouwt van de dagelijkse benodigde hoeveelheid calorieën. Dat betekent dat je dus binnen die marge mag blijven eten. Bereken van tevoren hoeveel calorieën je maximaal mag nemen en voer je maaltijden in. Hierbij is het wel handig als je weet welke gerechten je gaat bestellen.

Wees niet te hard voor jezelf

Denk vooral niet dat je na één avondje ‘slecht’ eten direct kilo’s aan zult komen. Misschien zegt de weegschaal de volgende dag wel dat je twee kilo zwaarder bent, maar dit is echt merendeels vocht. Om een kilo vet aan te komen, moet je bijna achtduizend calorieën bovenop je dagelijkse behoefte innemen. Dat is vrijwel onmogelijk. Pak gewoon je gezonde voedingspatroon weer op en je zult zien dat die kilo’s weer als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een keer genieten mag soms best.


Gepubliceerd: 27-03-2022

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl