3 leuke bakideeën voor Kerst

Partnerbericht

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op het internet zijn tal van recepten te vinden speciaal voor Kerst. Zo kun je samen kerstster koekjes versieren, breekbrood in de vorm van een kerstboom bakken of kerstboom cupcakes maken. Ideeën in overvloed! Hieronder hebben we bovenstaande drie ideeën even kort voor je uitgewerkt, zodat je een beter beeld krijgt van de mogelijkheden.

Kijk voor leuk Kerstbrood en taart recepten ook eens op de website van Baktotaal Bouwhuis. De receptendatabase is in handige categorieën opgedeeld zodat je snel vindt wat je zoekt. Of maak gebruik van de zoekbalk wanneer je wat specifieker wilt zoeken.

Kerstster koekjes

Kerstster-koekjes zijn heel eenvoudig te maken en erg leuk om samen met de kinderen te versieren. Het principe is vrij simpel. Je kunt voor deze koekjes namelijk gewoon een standaard zandkoekjesdeeg gebruiken. Rol het deeg met een rolstok uit tot een platte plak. Voorkom dat het deeg aan het aanrecht blijft plakken door eerst wat bloem op het werkblad te strooien. Steek vervolgens koekjes uit met een steker in stervorm. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak af. Na het afkoelen glazuur je de koekjes met witte royal icing en versier je ze met kleurrijke sprinkles.

Kerstboom breekbrood

Ook een kerstboom breekbrood heb je binnen mum van tijd gemaakt. Het ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar dat is het eigenlijk totaal niet. Daar waar je bolletjes deeg (voor witte zachte bolletjes bijvoorbeeld) normaal gesproken met voldoende tussenruimte afbakt zodat ze niet aan elkaar vastbakken, wil je dat bij breekbrood juist wél. Leg de bolletjes deeg daarom wat dichter op elkaar op de bakplaat en in de vorm van een kerstboom. Zo simpel is het! Je kunt hiervoor verschillende soorten brooddeeg gebruiken: deeg voor witte zachte bolletjes, bruine bolletjes, gevuld met krenten en rozijnen of met pesto bijvoorbeeld.

Kerstboom cupcakes

Kerstboom cupcakes vallen altijd in de smaak en ze zijn ook nog eens eenvoudig en snel te maken. Voor de basis, de stam van de kerstboom, gebruik je een chocolade cupcake. Spuit op de bovenkant van de cupcake een mooie toef groen gekleurde botercrème. Maak gebruik van een gekarteld spuitmondje voor het gewenste effect. Werk tot slot af met enkele eetbare chocolade of suikerparels. Dit moeten de kerstballen voorstellen. Gebruik voor de piek een klein chocolaatje of andere eetbare decoratie in de vorm van een ster. En klaar is je kerstboom cupcake!


Gepubliceerd: 30-12-2022

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl