De beste vloeren voor een thuis sportschool

Partnerbericht

Wil je graag wat meer bewegen, maar staat een bezoekje aan de sportschool je tegen? Dan is het creëren van een thuissportschool een perfect alternatief. Het grote voordeel hiervan is dat je met niets of niemand rekening hoeft te houden en daarbij vaak ook nog een stuk voordeliger uit bent. Zo zijn de kosten voor apparaten en gewichten eenmalig, terwijl je voor een sportschool iedere maand een vast bedrag betaalt. Toch zijn er wel een aantal zaken om rekening mee te houden, waaronder het type vloer dat je kiest. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat de vloer niet alleen kras- en stootbestendig moet zijn, maar ook moet zorgen voor een stuk geluidsreductie. Kies daarom voor bijvoorbeeld een coatingvloer, zodat de kans op een deuk of kras bij het laten vallen van een gewicht een stuk kleiner is.

Kies voor een gietvloer

Wanneer je een vloer wilt hebben die niet alleen kras- en stootbestendig is, maar ook direct extra sfeer geeft aan de ruimte? Kies dan voor één van de vele verschillende soorten gietvloeren die er zijn. Het voordeel van dit type vloeren, is dat ze vlak zijn en ze dus ook een stuk gemakkelijker zijn te onderhouden. Daarnaast beschikken ze over een toplaag, waardoor de kans op beschadiging niet alleen kleiner is, maar deze ook kan worden gepolijst en vervolgens kan worden ´vervangen´. Dit zorgt ervoor dat je niet de volledige vloer hoeft te vervangen, maar voor een fractie van de prijs klaar bent en je vloer oogt weer als nieuw. Het is daarom dus ook niet voor niets dat gietvloeren naast in veel magazijnen en sportscholen, ook worden toegepast binnen veel huizen.

Rubberen matten

In aanvulling op bijvoorbeeld een gietvloer, is het wel raadzaam gebruik te maken van speciale rubberen matten. Het is namelijk zonde dat je vloer beschadigd raakt, terwijl je dit relatief eenvoudig kan voorkomen. Deze matten zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en daardoor als een soort van puzzel in elkaar te leggen. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat ze niet passen, aangezien je ze zelf op maat kunt maken. Een ander voordeel is de dempende en isolerende werking van deze matten. Zo hoef je niet bang te zijn dat het hele huis hoort wanneer jij aan het sporten bent. Stel dat je net een prachtige beton cire vloer hebt laten leggen, dan is het zonde dat deze al na een paar weken beschadigd raakt, omdat niet alleen je gewichten er mee in aanraking komen, maar ook de zolen van je schoenen en het zweet dat van je voorhoofd druipt op de vloer komt. Zorg dus voor een paar goede rubberen matten, zodat je niet alleen fijn sport, maar ook je vloer langer mee gaat.

Vinyl

Naast gietvloeren en rubberen matten, is ook vinyl vloerbedekking een goede optie voor je thuis-sportschool. Niet alleen zijn ze waterbestendig, maar ook handig om schoon te maken. Daarbij komt ook dat ze je thuissportschool sfeervol maken, waardoor het er nog prettiger sporten wordt. Doordat vinyl enorm sterk is, hoef je ook niet bang te zijn voor beschadigingen door zware apparaten of gewichten.


Gepubliceerd: 03-10-2023

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl