Restaurants en hotels - Gezond eten in restaurants

Partnerbericht

Fit en gezond, ook op vakantie

Wil je binnenkort even ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven? Zin om echt even bij te komen? Zoek dan niet verder en ga voor een vakantie in een van de Marriott hotels in Spanje, zoals Son Antem. In deze hotels vind je alles voor een droomvakantie. Zon, zee, strand en comfort. In de super-de-luxe 5-sterren resorts kun je echt tot rust komen.

Marriott Spanje

Marriott Marbella is de perfecte keus voor iedereen die op zoek is naar een romantische luxueuze vakantiebestemming. Het resort bevindt zich op het strand en in een omgeving met veel verschillende restaurants. Met deze bestemming aan de Costa del Sol kun je alle kanten op. Of je nu gaat voor middagen gevuld met tapas en sangria op het strand of kathedralen en musea gaat bezoeken in het nabijgelegen Sevilla.

Marriott Playa Andaluza is vooral een aanrader voor families op zoek naar een bijzondere vakantiebestemming. Het resort bestaat uit ruime studio’s en appartementen. Daarnaast zijn er verschillende zwembaden en worden activiteiten georganiseerd voor kinderen.

Eten op vakantie

Vaak staat vakantie in het teken van alles loslaten en genieten. De resorts zijn hele geschikte bestemmingen om precies dit te doen. In de resorts vind je tapasbars, restaurants en ontbijtbuffetten. Het gevaar van eindeloze buffetten de hele dag door, is dat je veel te veel eet. Wil je een beetje fit blijven op vakantie, dan zijn er genoeg dingen die je kunt doen. Allereerst is het goed om te zeggen dat het allemaal om balans draait. Het is echt niet erg om op vakantie te genieten van een croissant. Echter is elke dag 3 croissants, gevolgd door tapashapjes met sangria en ’s avonds een uitgebreid drie gangen diner niet een beetje overdreven?

Het voordeel van de buffetten op de resorts is dat er een enorme keuze is dankzij het ruime aanbod. Heb je behoefte aan een gezonder dagje? Begin dan eens met yoghurt en fruit of havermout. Op vakantie ga je ook (bijna) elke avond uit eten. In restaurants zijn de porties vaak groter dan thuis. Daarnaast weet je ook niet precies wat je allemaal binnen krijgt. Helemaal niet erg voor een keer, maar als je vaak uit eten gaat soms niet heel fijn. Daarom hier nog wat extra tips om gezond te eten in restaurants op vakantie.

Handige tips

  • Bekijk van tevoren het menu online, dan weet je wat je kunt verwachten
  • Ga voor twee kleinere voorgerechten in plaats van een zwaar hoofdgerecht
  • Bestel in plaats van frisdrank water, vraag ook om een schijfje citroen voor extra smaak
  • Bestel als eerste, dan kom je niet in de verleiding je bestelling aan te passen op wat je gezelschap bestelt
  • Bestel je een salade? Vraag of ze de dressing er los bij kunnen doen

Naast deze tips is misschien wel de belangrijkste tip: Blijf gewoon nadenken. Bedenk hoe groot je porties thuis zijn en probeer niet veel meer te eten. Ook in restaurants op vakantie kun je gezond en fit blijven en toch genieten.


Gepubliceerd: 21-01-2019

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl