Tips voor gezonde en snelle maaltijden

Partnerbericht

Als je wat steviger bent dan zul je mogelijk willen afvallen. Je moet er niet aan denken om de goedkoopste uitvaartverzekering, zoals die van DELA, in te zetten als je komt te overlijden door obesitas. Natuurlijk zal dit niet zomaar gebeuren, maar alsnog kan overgewicht een slechte invloed hebben op je gezondheid. Het is daarom toch aan te raden om gezond te eten, maar het is ook voorstelbaar dat je niet altijd tijd hebt om een groot en ingewikkeld gerecht te bereiden. Daarom staan hieronder wat tips voor snelle maaltijden die toch nog gezond zijn.

Om te beginnen is de planning erg belangrijk als je een gezonde maaltijd snel op tafel wilt zetten. Dit zou je kunnen doen door elk weekend na te denken over een weekmenu. Met andere woorden, tijdens het weekend bepaal je al wat je de komende zeven dagen gaat eten. Dan weet je natuurlijk ook direct welke ingrediënten je nodig hebt, dus je zou in principe direct naar de supermarkt kunnen gaan om dit aan te schaffen.

Dit is bovendien de key wat betreft de voorbereiding; ervoor zorgen dat je alle boodschappen in huis hebt. Als je dan toch een ingrediënt bent vergeten dan hoef je echt niet speciaal daarvoor nog een keer de trip te maken naar de supermarkt. Nee, die kun je best uit het gerecht laten of vervangen door iets anders. Als het gerecht maar vers is, dat is vele malen belangrijker. Als je weet dat je ’s avonds laat thuis bent, dan zou je mogelijk van tevoren al wat kunnen voorbereiden. Bij een pastasalade zou je bijvoorbeeld de pasta al eerder kunnen koken. Een ander voorbeeld is het schillen van aardappelen of het snijden van groenten.

Je zou tevens voor meerdere dagen kunnen koken. Op deze manier kook je een gerecht eigenlijk twee keer in plaats van een keer, waarna je alles wat overblijft in de vriezer doet. Handig, want dan kun je dat een andere keer eenvoudig opwarmen en eten. Dat zou je trouwens ook kunnen doen met boodschappen. Als de slager worstjes in de aanbieding heeft dan kun je een extra pakje hiervan aanschaffen die je dan in de vriezer stopt.


Gepubliceerd: 13-01-2020

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl