De lekkerste gerechten met ingrediënten uit de schijf van 5

Advertorial

Gezond eten met ingrediënten uit de schijf van 5. Het is voor veel mensen helaas geen dagelijkse routine. Zonde, want goede voeding is essentieel voor het goed blijven functioneren van je lichaam. Iedereen die zich vaak vermoeid voelt, last heeft van stemmingswisselingen of voortdurend strijdt tegen de overtollige kilo’s, zou eigenlijk eens kritisch naar zijn eigen voedingspatroon moeten kijken en daar waar nodig er drastische wijzigingen in moeten aanbrengen. Ingewikkeld? Nee! Vooral een kwestie van doen. Het is voor veel mensen lastig om die stap te zetten. Vooral singles hebben vaak de neiging om te kiezen voor ongezonde maaltijden. Maar door slimmere keuzes te maken, houd je het een stuk langer vol.

Vers bereid is altijd beter

Er wordt wel gesteld dat alle voedingsmiddelen die uit de fabriek komen, per definitie minder gezond zijn dan vers bereide producten. Er zit veel waarheid in deze bewering. Fabrikanten voegen allerlei middelen toe om deze producten langer vers te houden. Vaak zijn dat niet de meest gezonde toevoegingen. Zo is bekend dat kant-en-klaar maaltijden veel meer zout bevatten dan we eigenlijk binnen zouden mogen krijgen. Ook kiezen mensen vaak voor maaltijden die (te) veel verzadigde vetten bevatten. Vervang ze door onverzadigde vetten, dan neemt de kans op hart- en vaatziekten een stuk af. Vaak is het een kwestie van goed lezen wat er op een verpakking vermeld staat. Helaas wordt dat lastig gemaakt, doordat fabrikanten met bepaalde termen proberen te verhullen wat er nu precies in een product zit. Je kunt dus veel beter zelf aan de slag gaan met verse producten, zodat je precies weet wat er in je maaltijd zit.

Oneindig veel mogelijkheden

Het Voedingscentrum geldt in Nederland als de autoriteit op het gebied van gezonde voeding. Alleen al daar vind je meer dan tweeduizend recepten die gebaseerd zijn op de schijf van 5. Ook elders op het internet zijn duizenden recepten te vinden die gebaseerd zijn op gezonde ingrediënten. Trek dus die snijplank uit de kast en ga aan de slag. Je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn om dagelijks een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Ook het idee dat het veel tijd kost of duur is om gezond te eten, berust op misverstanden. Als je slim inkoopt en dingen combineert, is het zelfs veel voordeliger. Je kunt ook samen met buren of familie koken. Eet smakelijk!


Gepubliceerd: 28-07-2020

Reactie plaatsen

Naam:
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl