Meld je aan of registreer een account op Voedingswaardetabel.nl om alle uitgebreide funties te gebruiken.
Aanmelden Registreren
Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van gelatinepudding. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor gelatinepudding worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie gelatinepudding komt overeen met 100 gram.
De gelatine wordt gewonnen door huiden en beenderen van vooral zoogdieren na hydrolyse met sterke zuren of basen (bij relatief lage temperatuur: tussen 14 en 18°C) langdurig te laten trekken in heet water. Net zoals bij het trekken van een bouillon lossen de oplosbare bestanddelen op. Vervolgens wordt het resultaat ingedikt, gefiltreerd, gegeleerd en gedroogd (osseïne). Afhankelijk van de toepassing kan de gelatine vermalen worden tot een fijn poeder. Gelatinepoeder heeft een sterk waterbindend vermogen en wordt daarom veel gebruikt als verdikkingsmiddel. Zo ook bij de bereiding van pudding.
Bekijk hoeveel suiker en vet in gelatinepudding zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.