Gelatinepudding

Portie:
100 gram
Latijnse naam:
-
Gelatinepudding Gelatinepudding

Voedingswaarde gelatinepudding

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van gelatinepudding. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor gelatinepudding worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie gelatinepudding komt overeen met 100 gram.

Voedingsmiddel
Weergave per 100 gram
-1 g.
+1 g.

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
60 kcal
Energie (kJoule)
251 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
84,0 g
Eiwit
1,5 g
Vet
0,0 g
   Verzadigd vet
0,0 g
   Enkelvoudig onv. vet
0,0 g
   Meervoudig onv. vet
0,0 g
   Transvet
- g
Cholesterol
0,0 mg
Koolhydraten
13,5 g
   Waarvan suikers
12,5 g
   Polysachariden
- g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,00 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,00 mg
Vitamine B2 (Riboflavine)
0,00 mg
Vitamine B3 (Niacine)
- mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,00 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
0 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
0,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
0,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,0 µg
Vitamine E (Tocoferol)
0,00 mg
Vitamine K (Fylochinon)
0,00 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
4 mg
Kalium (K)
2 mg
Calcium (Ca)
4,0 mg
Fosfor (P)
0,0 mg
IJzer (Fe)
0,0 mg
Magnesium (Mg)
1,00 mg
Koper (Cu)
0,02 mg
Zink (Zn)
0,01 mg
Seleen (Se)
0,00 µg
Jodium (I)
0,40 µg
Mangaan (Mn)
- mg

Aanvullende informatie over Gelatinepudding

De gelatine wordt gewonnen door huiden en beenderen van vooral zoogdieren na hydrolyse met sterke zuren of basen (bij relatief lage temperatuur: tussen 14 en 18°C) langdurig te laten trekken in heet water. Net zoals bij het trekken van een bouillon lossen de oplosbare bestanddelen op. Vervolgens wordt het resultaat ingedikt, gefiltreerd, gegeleerd en gedroogd (osseïne). Afhankelijk van de toepassing kan de gelatine vermalen worden tot een fijn poeder. Gelatinepoeder heeft een sterk waterbindend vermogen en wordt daarom veel gebruikt als verdikkingsmiddel. Zo ook bij de bereiding van pudding.

ADH en PRAL-waarde

Bekijk hoeveel suiker en vet in gelatinepudding zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (14% van de ADH)

Vet (0% van de ADH)

PRAL-waarde

+0,6

Wat moet ik doen om (100 gram) gelatinepudding te verbranden? *

Zitten, tv kijken44
Fietsen (15 km/uur)9
Wandelen (5 km/uur)11
Hardlopen (11 km / uur)4
Paardrijden12
Voetbal6
Stofzuigen19
Strijken21
Wassen24
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep desserts

energie
energie
water
eiwit
koolhydraten
suikers
vet
verzadigd vet
enkelvoudig onverzadigd vet
meervoudig onverzadigd vet
cholesterol
voedingsvezels
gevoelswaarde
gezondheidswaarde
Eenheid per portie
kcal
kJ
g
g
g
g
g
g
g
g
mg
g
81
342
82,2
3,5
10,0
5,0
3,0
1,5
0,5
0,1
7,0
0,3
5,8
6,5RijstepapRijstepap
105
441
76,3
3,2
16,0
12,0
3,0
2,0
1,0
0,0
10,0
0,5
6,8
5,3
345
1448
13,9
0,0
85,0
5,0
0,1
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
117
491
75,5
3,7
15,2
10,5
4,6
16,0
0,0
5,5
5,4
358
1500
10,4
0,0
88,0
72,5
0,0
0,0
0,0
0,0
0,0
0,6
4,6
4,0
147
617
67,0
3,5
23,0
21,1
4,5
3,1
0,0
0,0
101,0
0,0
6,2
4,6
228
958
57,3
5,2
24,0
21,9
12,5
6,5
0,0
0,0
70,0
0,0
5,4
4,1
86
360
80,0
4,0
13,0
10,2
2,0
1,3
0,1
0,5
5,0
0,0
356
1493
13,2
3,2
80,0
0,0
2,0
1,2
0,5
0,1
0,0
0,6
4,5
3,8Puddingpoeder, instant chocoladePuddingpoeder, instant chocolade
119
498
75,5
4,0
14,5
0,4
5,0
2,7
1,5
0,3
2,0
0,0

 

 © Voedingswaardetabel.nl