Gelatine

Gelatine

Portie:
100 gram
Latijnse naam:
-

 

Weergave per 100 gram

Algemeen

Gevoelswaarde:
-
Gezondheidswaarde:
-
Productgroep:

 

Energie

Energie (kcal)
366 kcal
Energie (kJoule)
1533 kJoule

 

Voedingswaarde

Water
8,9 g
Eiwit
90,0 g
Vet
0,1 g
   Waarvan verzadigd vet
0,0 g
   Waarvan enkelvoudig onverzadigd vet
0,0 g
   Waarvan meervoudig onverzadigd vet
0,0 g
Cholesterol
0,0 mg
Koolhydraten
0,0 g
   Waarvan suikers
0,0 g
Voedingsvezels
0,0 g

 

Je bent niet aangemeld. Om gebruik te kunnen maken van alle informatie die de site Voedingswaardetabel.nl biedt, moet je een account hebben. Meld je aan voor een account.

Aanmelden | Registreren | Waarom blur

Vitamines

Vitamine A (Retinol)
0,00 mg
Vitamine B1 (Thiamine)
0,00 mg
Vitamine b2 (Riboflavine)
0,00 mg
Vitamine B6 (Pyridoxine)
0,00 mg
Vitamine B11 (Foliumzuur)
0 µg
Vitamine B12 (Cobalamine)
0,00 µg
Vitamine C (Ascorbinezuur)
0,0 mg
Vitamine D (Calcifine)
0,0 µg

 

Mineralen

Natrium (Na)
90 mg
Kalium (K)
15 mg
Calcium (Ca)
0,0 mg
Fosfor (P)
0,0 mg
IJzer (Fe)
0,0 mg
Magnesium (Mg)
10,00 mg
Koper (Cu)
- mg
Zink (Zn)
- mg

Voedingswaarde gelatine

Bekijk de belangrijkste voedingswaarden van gelatine. In een onderstaande tabel staan de hoeveelheden kcal, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines en mineralen weergegeven. De standaardwaarden voor gelatine worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie gelatine komt overeen met 100 gram.

Bekijk hoeveel suiker en vet in gelatine zit per portie ten opzichte van de ADH van een volwassen persoon.

Suiker (0% van de ADH)

Vet (0% van de ADH)

PRAL-waarde

+43,5

 

Aanvullende informatie over Gelatine

De gelatine wordt gewonnen door huiden en beenderen van vooral zoogdieren na hydrolyse met sterke zuren of basen (bij relatief lage temperatuur: tussen 14 en 18°C) langdurig te laten trekken in heet water. Net zoals bij het trekken van een bouillon lossen de oplosbare bestanddelen op. Vervolgens wordt het resultaat ingedikt, gefiltreerd, gegeleerd en gedroogd. Afhankelijk van de toepassing kan de gelatine vermalen worden tot een fijn poeder. De meeste gelatine in voeding is afkomstig van huiden van varkens, soms van kalveren, gevogelte of vis.

Meest bekeken voedingsmiddelen uit de productgroep diversen

Kcal
Kjoule
Eenheid per portie
kcal
kJ
prodFeeling
prodHealty
0
0
5,5
4,2Zout, tafelZout, tafel
12
49
6,7
6,7
0
1
6,5
6,3
406
1700
236
989
4,1
4,7

Wat moet ik doen om (100 gram) gelatine te verbranden? *

Zitten, tv kijken266
Fietsen (15 km/uur)53
Wandelen (5 km/uur)65
Hardlopen (11 km / uur)25
Paardrijden73
Voetbal39
Stofzuigen117
Strijken127
Wassen146
* Tijden zijn berekend met een gewicht van 75,0 kilogram.
 © Voedingswaardetabel.nl