De relatie tussen eetgewoonten en muziek

Partnerbericht

Het zijn niet alleen uw individuele smaak of het hongergevoel dat u op een bepaald moment ervaart die van invloed zijn op welk gerecht u van het menu kiest!

De relatie tussen eetgewoonten en muziek

Het zijn niet alleen de individuele smaak of het hongergevoel dat u op een bepaald moment ervaart die van invloed zijn op welk gerecht u van het menu kiest! Muziek en de geluiden die in onze omgeving aanwezig zijn, beïnvloeden onze eetgewoonten op verschillende manieren.

Voedsel is muziek voor het lichaam, muziek is voedsel voor het hart!

Volgens enquêtes zorgen luide muziek en intense geluiden ervoor dat we sneller en grotere hoeveelheden voedsel consumeren en, helaas, kiezen we dan meestal voor ongezond voedsel. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat het luisteren naar luide muziek onze hartslag versnelt en ons stressniveau verhoogt, dus kiezen we voor vet, suikerachtig en koolhydraatrijk voedsel. Wetenschappers hebben voedsel op het menu van een café tijdens een enquête als gezond, ongezond en neutraal geclassificeerd. Gasten in het café kregen verschillende muziekstijlen te horen met een volume van 55 tot 70 decibel. Als gevolg van hardere muziek koos slechts 20% van de gasten voor gezonder eten.

Ik hou van mijn muziek zo hard dat ik mijn gedachten niet kan horen.

Te luide muziek staat op nummer 2 op de klachtenlijst van het restaurant. Negatieve meningen waren niet tegen de mooie muziek, maar tegen de muziek, die als luidruchtig, verward en te hard werd beoordeeld en lokte ontevredenheid uit. Om de muziek als prettig te ervaren en te beleven, is het noodzakelijk om een passende akoestiek te creëren in het betreffende restaurant of cateringunit.

Die goede oude tijd!

Vroeger waren de vloeren van chique restaurants bedekt met zachte, dikke tapijten en voor de ramen werden zware, dikke fluwelen gordijnen geplaatst. Deze woonaccessoires konden aanzienlijke hoeveelheden geluid absorberen.

Moderne wereld, modern design.

Tegenwoordig worden strakke, minimalistische interieurs steeds modieuzer, waarbij de wanden, tafels en vloeren ook onbedekt en leeg zijn en dus geluiden reflecteren in plaats van geluid te dempen.

"Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn." (Friedrich Nietzsche)

Luisteren naar muziek met een te hoog volume of aanhoudend achtergrondgeluid verzwakt ook onze smaak. Het is dus ook mogelijk dat het motorgeluid van vliegtuigen de reden is dat we tijdens de vlucht het voedsel smakeloos vinden. Witte ruis heeft een soortgelijk effect. Als er tijdens het eten echter prettig en mooi klinkende muziek te horen is, lijken de smaken steeds intenser. Volgens een onderzoek van een muziekpsycholoog betaalden restaurantgasten 15% meer voor het eten als ze in het restaurant helemaal geen muziek hadden of popmuziek speelden, maar als er tijdens het eten klassieke muziek werd gespeeld, betaalden ze 20% meer voor dezelfde gerechten! Het alcoholgebruik steeg met meer dan 30% als gevolg van luide muziek en de gasten dronken meer en sneller. Dit is absoluut goed nieuws voor eigenaren van bars en nachtclubs!

Muziek luisteren is goed, maar laten we het wel goed doen!

Muziek verhoogt de tijd doorgebracht in restaurants en winkels met 15%, waardoor in de horeca het aantal consumpties en in winkels het aantal aankopen met ongeveer 30% toeneemt. Een ander gunstig voordeel van het luisteren naar goed geselecteerde muziek is dat klanten de tijd die ze in winkels doorbrengen als korter ervaren. Om klanten in de winkel en gasten van een restaurant niet lastig te vallen met brullende muziek, kiezen we zeer zorgvuldig onze achtergrondmuziek. Het belangrijkste is om de ideale akoestiek in de ruimtes te creëren. Dit kan eenvoudig worden bereikt door gebruik te maken van geluidsisolerende en geluidsreducerende wandpanelen, tapijten, gordijnen.


Gepubliceerd: 18-02-2021

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl