Afvallen met gember

Partnerbericht

De kans is vrij groot dat je er wel eens van gehoord hebt. Misschien heb je het zelfs al vaker in gerechten gebruikt. Maar wist je dat het je ook kan helpen met afvallen? We hebben het over gember, dé smaakmaker van de Aziatische en Indische keuken. Het is niet bij veel mensen bekend, maar het kan wel degelijk. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat het drinken van gemberthee je eetlust vermindert. Hierdoor neem je gedurende de dag minder tussendoortjes en dat is weer goed om af te vallen! Maar gember is nog goed voor veel meer dingen. Lees snel verder en ontdek alle geheimen van deze bijzondere smaakmaker.

Wat is gember?

Je kunt het tegenwoordig in iedere supermarkt krijgen. Het geeft smaak aan je gerecht én het kan je dus ook helpen met afvallen. Maar wat is gember nou eigenlijk? Gember is een specerij dat gewonnen wordt uit de wortelstok van de gemberplant. Je kunt het niet puur eten, maar wel gebruiken om je eten meer smaak te geven. Dit werd in de middeleeuwen al gebruikt. Gember heeft een beetje een aparte smaak waar niet iedereen van houdt. De sterke, pittige smaak is dus niet aan iedereen besteed, maar als je er van houdt dan geeft het een heerlijke smaak aan je zelfgemaakte gerechten. Veel mensen zweren er dan ook bij! Maar gember kan ook gebruikt worden om thee van te maken. En laat dat nou net de manier zijn om het te gebruiken als je wilt afvallen!

Afvallen met behulp van gemberthee

Nu we weten wat gember precies is, kunnen we verder kijken hoe het je kan helpen met afvallen. Gember puur eten is vanwege de smaak niet aan te raden, maar je kan er wel thee van maken. Dit kan je zelf doen, maar je kunt het ook altijd kopen als je dit gemakkelijker vindt. Toch raden wij je aan om de gemberthee zelf te maken. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens gezonder. En bovendien niet moeilijk! Op internet vind je veel verschillende recepten die je kunt gebruiken. Kies er een uit en ontdek zelf hoe makkelijk het is. Maar wat doet gemberthee met je lichaam? De thee zorgt ervoor dat je eetlust afneemt. Je hebt daardoor dus minder trek in (ongezonde) dingen. Drink ’s ochtends voor je ontbijt één kopje gemberthee. Vervolgens blijf je dit om de drie uur doen. Op deze manier heb je een constant verzadigd gevoel en ga je minder (ongezonde) tussendoortjes eten.

Is gember gezond?

De Chinezen weten dit al lang, maar ook hier komen we steeds meer achter alle geheimen van gember. Gember heeft een hoge concentratie antioxidanten wat je weerstand bevorderd. Verder bevat het magnesium, kalium, ijzer, vitamines B en E. Het helpt het lichaam te ontgiften, waardoor je spijsvertering op gang komt. Op deze manier worden overtollige vetten afgestoten, wat weer helpt als je wilt afvallen. Maar niet alleen als je wilt afvallen is gember erg gezond. Het versterkt het immuunsysteem en verbetert de doorbloeding. Dus we kunnen de conclusie wel trekken dat gember zeker gezond voor je is!

Wetenschappelijk bewijs dat gember helpt bij het afvallen

In 2012 heeft de University of Columbia een onderzoek gedaan naar het effect van gemberthee bij afvallen. Een groep proefpersonen kreeg iedere ochtend een glas gemberthee bij hun ontbijt. Alle proefpersonen hadden een BMI van 27, wat betekent dat ze iets te zwaar waren. De resultaten waren verassend. Gemberthee had een positief effect op hun calorieverbruik. Doordat de proefpersonen minder eetlust hadden, gingen ze ook minder tussendoor eten. Aan het einde van de dag was het calorieverbruik al duidelijk zichtbaar. En dit was pas na één dag. Ook wetenschappers uit Iran hebben hier onderzoek naar gedaan. Zij kwamen tot de ontdekking dat gemberpoeder je bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Dit is onder andere nodig om af te kunnen vallen. Een te hoge bloedsuikerspiegel betekent namelijk dat er constant insuline in je bloed zit. Afvallen wordt dan bijna onmogelijk, omdat je lichaam constant naar voedsel vraagt.

Dieetschema om je te helpen met afvallen

Als je wilt afvallen dan kan het helpen om een dieetschema te maken. Dit helpt je om de juiste keuzes te maken op gebied van voeding en bewegen. Een dieetschema kan je zelf maken met behulp van internet of je kunt dit overlaten aan een professional. Hij of zij zal je helpen met het opstellen van een persoonlijk schema. Ga je zelf een schema samenstellen? Informeer je dan eerst goed naar alle mogelijkheden. Lees zo veel mogelijk informatie en leer welke producten goed voor je zijn. Maar het belangrijkste is dat je je ook goed aan je dieetschema houdt, want je kan wel een prachtig schema samenstellen. Als je er geen gebruik van maakt, zul je ook geen resultaat zien.

Ervaringen van anderen over afvallen met gemberthee

Het is dan misschien niet heel bekend, toch staat het internet vol met verhalen van mensen die verse gemberthee hebben gebruikt om te proberen af te vallen. Deze verhalen zijn stuk voor stuk positief! Veel mensen zijn het gaan proberen omdat het een vrij laagdrempelige manier is. Gemberthee is zo gemaakt en veel mensen drinken sowieso al thee. Waarom dan niet eens gemberthee proberen? Ga maar eens op zoek naar de vele verhalen die je over dit onderwerp vindt op internet. Als je nog twijfelt over de werking, dan helpt dit je misschien wel over de streep. Maar één ding is zeker: afvallen met gember is zeker mogelijk.

Alle voordelen van gember op een rij

Zoals je hebt kunnen lezen is gember een veelzijdig product. Je kunt het gebruiken als smaakmaker voor je gerechten. Maar het is dus ook wetenschappelijk bewezen dat gember je kan helpen met afvallen. Het bevat talloze mineralen en vitamines en is erg gezond. Verder helpt gember tegen diarree en een opgeblazen gevoel. Het kalmeert je maag, versterkt je immuunsysteem en verbetert de doorbloeding. Door de hoge concentratie antioxidanten biedt het tevens een goede bescherming tegen chronische ziektes als artritis, fibromyalgie en andere ontstekingsziektes. Mensen met deze aandoeningen zullen zeker baat hebben bij het gebruik van gember. Het is bijna te veel om op te noemen. Gember is dus bíjna een wondermiddel, maar zoals met alles geldt ook hierbij dat er meerdere dingen nodig zijn om tot een positief resultaat te komen. Wil je dus afvallen met behulp van gemberthee, vergeet dan niet evengoed voldoende te bewegen en gezond te eten. Want anders kan je zo veel gemberthee drinken als je wilt, maar zul je geen resultaat zien.


Gepubliceerd: 22-03-2021

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl