Groene thee voor een optimale gezondheid

Partnerbericht

Na water is thee wereldwijd het meest gedronken drankje. Groene thee is de beste keuze voor jouw gezondheid, want deze theesoort heeft talloze positieve effecten op je lichaam. Zo heeft deze thee onder andere een positief effect op de vetverbranding, waardoor je goed kunt afslanken door het drinken van groene thee.

Bomvol antioxidanten

Het allergrootste voordeel van groene thee is dat dit drankje bomvol zit met antioxidanten. Deze zogeheten antioxidanten helpen je lichaam om vrije radicalen onschadelijk te maken en beschermen hierdoor onder andere tegen huidveroudering en acné. Daarnaast heeft groene thee een ontgiftende, antibacteriële, antivirale en UV-beschermende werking. Je kunt groene thee op verschillende manieren drinken: warm of koud. Als je kiest voor een kopje warme groene thee is het belangrijk dat je de thee op de juiste manier zet, om te voorkomen dat de goede stoffen verloren gaan. Breng water aan de kook en laat dit tien minuten afkoelen tot zo'n 80 graden. Vervolgens laat je de thee drie tot vier minuten trekken. Liever ijsthee? Dat is ook een uitstekende manier om groene thee te drinken. Doordat de theeblaadjes niet verhit worden behouden deze al hun voedingsstoffen. Zorg wel dat er niet te veel, en liefst helemaal geen suiker in zit.

Afvallen met groene thee

Daarnaast is groene thee populair omdat het je kan helpen bij het afvallen. Dankzij de cafeïne en catechines in groene thee kan je stofwisseling gaan versnellen en wordt je vetverbranding hoger. Hierdoor is het mogelijk om dagelijks gemiddeld 75-100 extra calorieën te verbranden. Dit lijkt misschien niet zo veel, maar op lange termijn draagt dit zeker bij aan gewichtsverlies. Daarbij bevat groene thee de belangrijke catechine EGCG, met een krachtige antioxidatieve werking. Dit zorgt ervoor dat je lichaam makkelijker vetten kan gebruiken als energiebron. Dit ondersteunt het afvallen. Het valt aan te raden om in een app bij te houden wat je op een dag eet en drinkt als je af wilt vallen. Met een simpel sim only abonnement kun je al een gratis app downloaden die je hierbij helpt, zoals MyFitnessPal, of gebruik maken Voedingswaardetabel.nl. Om optimaal van de gezonde eigenschappen van groene thee te profiteren, wordt aangeraden om hier drie tot vier koppen per dag van te drinken.

Weerstand versterken met groene thee

Een bijkomend voordeel van het drinken van groene thee is dat het drankje virusremmende stoffen bevat, waardoor het de weerstand versterkt. Als je vaak verkouden wordt of snel rondloopt met een loopneus in de winter kan het verstandig zijn om dagelijks een kopje groene thee te drinken. Wanneer je de smaak van pure groene thee te heftig vindt, kun je ook kiezen voor een smaakvolle variatie. Zo zijn onder andere groene thee met citroen of jasmijn populaire opties. Ook zwarte thee heeft gunstige gezondheidseffecten, waardoor theedrinkers langer leven.


Gepubliceerd: 14-04-2021

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl