3 redenen om buiten te sporten

Partnerbericht

De lente is begonnen! Het voorjaar is het ideale seizoen om lekker buiten te gaan sporten, want het is nog niet té warm, het is ‘s ochtends eerder en ‘s avonds weer wat langer licht. Maar waarom is buiten sporten eigenlijk zo gezond? Wij zetten drie redenen voor je op een rij.

1. Je lichaam maakt vitamine D aan

Vitamine D is een belangrijke vitamine die onder meer bijdraagt aan de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Onder invloed van zonlicht kan je lichaam zelf vitamine D aanmaken in de huid. Zonlicht is (naast voeding) de belangrijkste bron van vitamine D. Het advies is dan ook om elke dag 15 tot 30 minuten tussen 11:00 en 15:00 uur je huid aan de zon bloot te stellen. Je hoeft overigens niet helemaal uit de kleren te gaan: je gezicht en je handen zijn al voldoende. En zelfs als het bewolkt is, maakt je lichaam buiten vitamine D aan.

2. Het is goed voor je ogen

Ja, echt waar! Buiten (in de openlucht) zijn is goed voor je ogen. Buiten maken je ogen namelijk een stofje aan dat ervoor zorgt dat de vorm van je oog mooi rond blijft. Op die manier verklein je de kans op bijziendheid (dingen van veraf niet goed kunnen zien). Het advies is dan ook om elke dag ten minste twee uur buiten te zijn. Als je je dagelijkse work-out voortaan buiten doet, kom je makkelijk aan die twee uur!

Tip: het is goed om elk jaar je ogen te laten testen. Hebben jouw ogen een bril nodig? Een bril bestellen kan tegenwoordig gemakkelijk online als je eenmaal je sterkte weet.

3. Het heeft een positief effect op je nachtrust

Ben jij een slechte slaper? Zowel bewegen als buiten zijn kunnen helpen om makkelijker in slaap te vallen. Van bewegen word je namelijk moe en natuurlijk buitenlicht ondersteunt je biologische klok. Let er wel op dat je niet vlak vóór het slapen gaan nog een sportsessie doet, want dan zul je juist moeilijker in slaap vallen.

Reden genoeg dus om dit voorjaar lekker buiten te gaan sporten!


Gepubliceerd: 14-05-2021

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl