Zo kom je van verslavingen af

Partnerbericht

Een verslaving, iets waar liever niemand zelf voor kiest. Een verslaving ontwikkelt zich geleidelijk, langzaam aan verlies je steeds meer controle. Vanaf dat moment is er geen weg meer terug, alles wat je doet in het leven wordt nu beïnvloed door jouw verslaving. Gelukkig zijn er professionals die je kunnen helpen jouw verslaving tegen te gaan, of het nu op het gebied van eten, drugs of alcohol is. Maar hoe gaat het afkomen van een verslaving nu eigenlijk in zijn werk?

Hoe ontstaat een verslaving?

Een verslaving begint als iets kleins en onschuldigs. Meestal ontstaat een verslaving als een persoon een middel of bepaalde handeling heel fijn vindt. Ook kan het liggen aan de omstandigheden waar iemand mee te maken heeft. Bijvoorbeeld een onveilige leefomgeving. Hierdoor ontstaat er de behoefte om het middel steeds vaker te gebruiken. Uiteindelijk kan er niet meer worden gestopt, dan is bijvoorbeeld het afkicken van drugs heel lastig.

Methodes om een verslaving tegen te gaan

Er zijn een aantal methodes om een verslaving tegen te gaan, denk aan detoxen of aan steeds minder gebruiken. Detoxen houdt in dat je het middel wat je gebruikt helemaal niet meer inneemt. Dit is een heel heftige methode en er zullen misschien ontwenningsverschijnselen optreden. De tweede methode is iets minder heftig. Hierbij stop je geleidelijk aan. Niet iedereen kan zelfstandig stoppen. Kun jij dat niet? Dan is het verstandig om hulp van professionals te vragen. Deze mensen zijn ervoor opgeleid je te helpen met jouw verslaving.

Waarom afkicken in Afrika?

Als je online informatie opzoekt over afkicken kom je vaak ‘afkicken in Afrika’ tegen. Dit heeft er onder andere mee te maken dat Afrika het buitenland is. Het grootste voordeel van afkicken in het buitenland is de rust die mensen krijgen. Dagelijkse patronen worden doorbroken en iemand wordt uit zijn vertrouwde omgeving gehaald. Hierdoor gaat het afkickproces soepeler en met minder horten en stoten.

Het inschakelen van hulp

Het is lastig om tegen jezelf te zeggen dat je verslaafd bent. Er zijn mensen die denken dat zij zelfstandig kunnen afkicken van alcohol of drugs. Sommigen lukt dit wel en anderen lukt dit niet. Dat heeft te maken met de wilskracht, de motivatie en de ernst van de verslaving. Geen zorgen als het jouw niet zelfstandig lukt, zijn er genoeg professionals die jou de juiste hulp kunnen en willen bieden. En als je zelf niet om hulp durft te vragen praat er dan eens met familie over. Die willen dat je net als jijzelf weer gezond bent.


Gepubliceerd: 08-07-2021

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl