Welke invloed heeft de bereiding op mijn voeding?

Partnerbericht

Lekker weer betekent maar een ding, de BBQ gaat aan! In Nederland vinden we de ideale temperatuur voor een bbq 23 tot 25 graden. Niet te warm en ook zeker niet te koud. Maar een goede bbq vraagt natuurlijk om een goede voorbereiding. Hoeveel gasten komen er eten? Wat voor vlees of vega voorkeuren hebben de gasten? En ook belangrijk, hoe ga je dit allemaal goed plannen? In dit artikel worden een aantal handige tips gegeven voor de bbq om het naar een hoger niveau te tillen.

Planning: tijd in kaart brengen

Iedere bbq vraagt natuurlijk om een goede planning. Een goede voorbereiding kost altijd toch meer tijd dan je denkt, afhankelijk van de hoeveelheid personen. Als je kiest voor een heerlijke stukje runder brisket, dan gaat dit redelijk wat tijd kosten om dit perfect te garen. Een goede voorbereiding is dan van groot belang. Zorg dat je het vlees op tijd marineert en geef het ook de tijd goed gaar te worden. Maar het laten rusten van het vlees is ook belangrijk voor het eindresultaat.

Gerechten per persoon

Maak een goede inschatting van hoeveel er gegeten en gedronken wordt. Dit is altijd een uitdaging. Zorg ervoor dat je een realistische inschatting maakt hoeveel gerechten er per persoon moeten zijn voor de avond. We willen het natuurlijk zo goed mogelijk inschatten, maar liever iets te veel dan net iets te weinig. Combineer vlees met een frisse salade. Een goede bbq bevat alle elementen. Een lekker stukje stokbrood met kruidenboter, maar zeker ook een frisse pastasalade.

BBQ: houtskool of briketten?

De keuze van de soort barbecue is sterk afhankelijk van de keuzes vlees voor die avond. Je wilt je gasten natuurlijk geen uren laten wachten, maar is de groep kleiner, dan is een kleinere barbecue natuurlijk prima. Voor grotere groepen wordt zeker aangeraden meerdere barbecues te gebruiken. Op deze manier geef je het vlees de kans de smaak goed te ontwikkelen. Ga niet haastig dingen doen, waardoor het eindresultaat minder wordt.

Hierbij is de keuze voor houtskool of briketten ook erg belangrijk. Ga je voor een uitgebreide bbq met een stuk bavette? Kies dan zeker voor kokosbriketten. Deze briketten branden lang door, waardoor het vlees de tijd heeft om zich rustig te ontwikkelen. Houtskool brandt sneller op. Houdt hier rekening mee bij de keuze van het vlees. Briketten zijn idealer voor een barbecue die langer op temperatuur moet blijven.


Gepubliceerd: 08-09-2021

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl