Zo bereid je jouw gerecht het beste

Partnerbericht

Met het ruime aanbod aan overheerlijke gerechten wordt het tegenwoordig steeds lastiger om elke dag te kiezen wat je gaat eten. Want zeg nou eerlijk, als je zelf elke dag moet bedenken wat je je gezin gaat serveren als diner, heb je op het laatste moment echt geen idee meer. Daarnaast moet je ook nog gaan kijken welke pannen je het beste kunt gebruiken voor je gerechten. Gebruik je bijvoorbeeld wel de juiste pan voor het juiste gerecht? Lees snel verder en ontdek welke pannen je het beste kunt gebruiken voor welke gerechten!

Pasta

Laten we beginnen met pasta. Dit is namelijk heel eenvoudig. Ik denk dat ik het niet hoef te vertellen, maar voor het koken van pasta gebruiken we natuurlijk een kookpan. Als ik pasta kook gooi ik meestal wat zout in de pan en giet hier kokend water uit de waterkoker in. Zo hoef je namelijk niet zolang te wachten tot het water kookt en door het zout plakt het minder! Maar welke pan gebruiken we nou voor de saus? Hiervoor kun je uit meerdere soorten pannen kiezen. Zelf gebruik ik altijd een hapjespan, maar als je veel saus of een gevulde saus hebt kan je ook een braadpan gebruiken. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om gebruik te maken van een wokpan. Belangrijk is dat het hierbij vaak sneller gaat dan in een hapjespan, let er dus op dat je eten niet aanbrandt!

Groente en vlees

Dit is eigenlijk heel gemakkelijk. Ga je een avondje gekookte aardappelen eten met bloemkool of prei? Dan gebruiken we natuurlijk een kookpan. Maar wil je je groenten stoven? Dan kun je er ook voor kiezen om een stoofpan te gebruiken. Maar wist je dat het bij sommigen groenten ook heerlijk is om het te wokken? Neem bijvoorbeeld prei of spitskool. Natuurlijk mag een lekker stukje vlees of vegetarisch vlees niet ontbreken bij je AGF. Gebruik hier dan een koekenpan voor, die zijn perfect voor het bakken van vlees of vis. Hierbij is een gietijzeren koekenpan misschien wel de beste keuze, deze gaan levenslang mee en de pan blijft lang op temperatuur. Hiermee kan je je vlees het beste bereiden.

Wokgerechten

En dit is natuurlijk niet zo heel lastig. Voor een lekker wokgerecht gebruik je natuurlijk een wokpan! De naam zegt het natuurlijk al een beetje. Heb je geen wokpan in huis? Geen paniek, dan kan je hiervoor ook gemakkelijk een hapjespan gebruiken. Je hebt namelijk ruimte in de pan nodig als je gaat wokken. Het nadeel van een hapjespan gebruiken in plaats van een wokpan, is dat het niet zo snel gaat als in een wokpan. Serveer bij een lekker wokgerecht noedels of rijst. En om dit te koken gebruiken we natuurlijk een kookpan!


Gepubliceerd: 06-10-2021

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl