Last van een winterdip? Zo kom je er vanaf

Partnerbericht

We kennen het allemaal en een gros van de bevolking heeft er last van: de welbekende winterdip. Wist je dat ze hier in Engeland een term voor hebben? De term voor de winterdip in Engeland heet ook wel ‘Seasonal Affective Disorder’ ofwel ‘SAD’. Jaarlijk hebben honderdduizenden mensen last van een winterdepressie. En daar moeten we wat aan doen! En als je dit leest, ben je waarschijnlijk op zoek naar een oplossing die je gaat helpen. Wij hebben 3 tips om je uit je winterdip te halen! Succes!

1 Accepteer de oorzaak

Vaak denk je dat een winterdepressie door jezelf komt, maar dat is helemaal niet zo. Het is logisch dat je je in het donkere winterseizoen wat minder goed voelt. Je lichaam moet eerst weer wennen aan de biologische klok. Het is ‘s-ochtends nog donker dus je lichaam heeft nog niet het gevoel dat het al moet opstaan. Daarnaast kan het zo zijn dat je lichaam minder van het gelukshormoon serotonine aanmaakt, waardoor je minder lekker in je vel kan zitten.

2 Eet gezond en gevarieerd

Als je merkt dat je het lastig vindt om op te staan en over het algemeen niet zo lekker in je vel zit. Dan is het geen slecht idee om te kijken naar je voedingspatroon. Door de warme dagen is het logisch dat je je veel sneller aangetrokken voelt tot comfort food. Hier zitten niet altijd de juiste voedingswaardes in die je nodig hebt om je op en top te voelen. Wanneer je gezond eet krijg je genoeg vitamine D binnen, maar als dat niet zo is, kun je beter gaan bijslikken in de vorm van vitamine supplementen.

3 Organiseer een tuinfeest!

Hoe je jezelf uit de winterdip haalt, is door iets leuks te organiseren. Je bent vast niet de enige die zich in een winterdip bevindt. Organiseer daarom een groots feest voor al je vrienden en familie. Heb je niet zo’n groot huis? Dan kun je dit buiten doen! Buiten? Zul je denken? Ja, hoewel de dagen kort zijn en de nachten lang. Geef je veel sfeer aan je feest. Bovendien doet frisse lucht de meesten ontzettend goed.

Het leukste is om een themafeest te organiseren. Oftewel, een kerstfeest. Hijs je man in een kerstmanpak en versier je tuin met allerlei soorten decoratie. Leg buiten hooibalen neer, hang ballonnen op en drapeer kerstverlichting over de hele tuin.

Het belangrijkste is, dat je ervoor zorgt dat je gasten warm zijn. Regel hiervoor een partytent en huur een aantal terrasverwarmers of vuurkorven.

4 Lekker relaxen

Ontspanning doet wonderen voor de mens, dus dit is ook zeker een fantastisch idee voor jou. Plan een dag met vrienden, vriendinnen of kinderen om jezelf eens even heerlijk in het zonnetje te zetten. Dit kan buitenshuis, door bijvoorbeeld een massage te nemen in een wellness centrum, of door thuis lekker een paar uur in bad te liggen. Probeer een thuis-spa te creëren en stuur al je familieleden het huis uit. Dit is jouw dag. Heb je een bubbelbad thuis, dan mag jij jezelf al helemaal gelukkig prijzen. Bij een bubbelbad zorgen de stralen ervoor dat het spier- en gewrichtspijnen verhelpt, ideaal als je veel sport!

Heel veel succes met het vechten tegen de winterdip!


Gepubliceerd: 22-11-2021

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl