Modern kerstmenu

Partnerbericht

We leven nu in 2021. Is een traditioneel kerstmenu nog wel van deze tijd? Stel je zit aan tafel en het is kerstavond, de lichtjes in de kerstboom schijnen fel en overal hangt versiering. De tafel is rood bekleed met rood bestek en rode kaarsjes. Je verwacht nu dat er wordt gegourmet met een lekkere kalkoen op tafel. Maar tot je verbazing zie je dat er bakken met KFC en McDonald's op tafel worden gezet. De kinderen worden blij en juichen en grijpen gelijk naar de burgers. Misschien, denk je achteraf, is een traditioneel kerstdiner toch niet zo gek.

Kerstavond met familie

Het is de eerste keer dat je met je schoonfamilie kerst gaat vieren. Het  eten koken en de tafel klaarmaken op kerstavond lag altijd in de handen van je moeder, jij deed niks. Nu ben jij aan de beurt en moet jij eten koken voor je familie. Je zoekt op internet tips voor gourmetrecepten en dat moet jou helpen om de dag door te komen. Koken voor de familie is altijd moeilijk, want iedereen heeft verschillende voorkeuren. Daarnaast wil je natuurlijk een goede indruk maken op je schoonfamilie.

Kerst met Home Alone

Iedereen kent de beroemde kerstfilm Home Alone. Ieder jaar op kerstavond kijken de meeste mensen tijdens het gourmetten of met een lekkere kop chocolademelk naar de film. Natuurlijk is de film in essentie helemaal niet zo vrolijk, want het gaat over een kindje dat twee keer alleen kerst viert. Toch heeft de film een speciaal plekje in ons hart. Het gaat eigenlijk om het idee dat iedereen bij elkaar komt met kerst en de film samen kijkt, wat juist die gezellige kerstsfeer met zich meebrengt.

Nog een feest voor kerst

We moeten natuurlijk niet vergeten dat we voor kerst nog een feest vieren: Sinterklaas. Tegenwoordig wordt het niet zo uitgebreid gevierd als vroeger, maar het blijft nog steeds een feestdag. Het meest populaire ‘gerecht’ dat met Sinterklaas wordt gemaakt is natuurlijk pepernoten. Als je op google zoekt naar “sinterklaas recepten heerlijk”, kom je al gauw uit op allerlei heerlijke pepernootrecepten. Kinderen zijn er dol op, maar als je in het buitenland over pepernoten praat wordt je vaak raar aangekeken. Het is een traditioneel Nederlandse lekkernij en iedereen (niet alleen de kinderen) vindt het heerlijk!

Wat is een traditionele kerstdag?

Overal waar je heen gaat in december hoor je de traditionele kerstmuziek, of zie je de adventkalenders die al in november in de winkel ligt.Traditioneel is wel de kerstboom en de kerstversiering die overal te koop zijn. De kerstverlichting in huis is al een teken dat kerst niet lang meer duurt. Mensen die al vroeg de gourmetset inkopen voor het kerstdiner geven dezelfde indruk. Kerst geeft altijd een gezellig gevoel. Het is heerlijk om in november al te beginnen met het versieren van het huis. De kerstmuziek lekker hard aan wanneer je van werk komt en met je kerstmok op de bank ploffen is het beste wat je je kunt wensen.


Gepubliceerd: 24-11-2021

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl