4x me-time momentjes om een winterdip te voorkomen

Partnerbericht

Het wordt  kouder en donkerder buiten. Steeds meer mensen zitten minder lekker in hun vel en een winterdip ligt op de loer. Nu is dan ook hét moment om extra goed voor jezelf te zorgen. Tijd om een momentje voor jezelf in te plannen! Om je op weg te helpen, delen we onze vier fijnste tips voor jouw me-time moment.

1. Trakteer jezelf op een wellness behandeling

Door jezelf even goed in de watten te leggen, zul je echt tot rust komen. Plan een dag of middag waarin je langs de schoonheidssalon en kapper gaat, of boek een middag in de spa en laat je lekker masseren. Natuurlijk kun jij ook prima zelf een spa middag houden! Een jacuzzi 4 personen of een van de mooie Scandinavische hottubs in je tuin is natuurlijk ideaal om te ontspannen, maar we snappen dat niet iedereen die mogelijkheid heeft.

Vul je bad met je favoriete badschuim of neem een lekkere lange stoomdouche. Breng een intensief haarmasker aan en behandel ook je gezicht met een fijne treatment. Klaar met badderen? Smeer jezelf dan helemaal in met een rijke bodylotion en breng je wenkbrauwen weer mooi in model.

Heb je nog tijd over? Dan kun je je nagels nog een mooi kleurtje geven. Zolang je jezelf maar niet hoeft te haasten. Het is tenslotte een momentje voor jou!

2. Haal een frisse neus

Feit: de buitenlucht is goed voor je! Zeker tijdens de herfst- en wintermaanden is frisse lucht goed voor je weerstand. Probeer dus eens om wat vaker naar buiten te gaan. Het is heerlijk om even aan de realiteit te ontsnappen, terwijl je in de natuur bent. Maak een winterwandeling in het bos, ga op zoek naar paddestoelen en ruik de geur van de winter. Natuurlijk hoef je niet altijd ver van huis te gaan om een frisse neus te halen. Even ontspannen in je eigen tuin of op je balkon doet vaak al wonderen!

3. Laat de keukenprinses in je los

(Zelf)liefde gaat door de maag. Neem daarom ook eens tijd om uitgebreid voor jezelf te koken. Waarschijnlijk schiet dat er bij de alledaagse drukte vaak bij in, dus is dit hét moment om je favoriete gerecht te maken. Vergeet hierbij zeker het toetje niet. Want chocolade laat iedereen zich toch beter voelen? Daag jezelf uit om iets nieuws voor jezelf te bereiden en neem hier uitgebreid de tijd voor. Zo leer je iets nieuws en heb je iets lekkers om jezelf mee te belonen. Win, win!

4. Ga een dagje shoppen

Zet jezelf een dagje in de spotlights en ga lekker shoppen voor je eigen garderobe. Omdat we bijna geen tijd meer hebben om naar de winkel te gaan, shoppen we veel online. Maar hoe fijn is het om tijd vrij te maken en wel die leuke stad of dat pittoreske dorpje te bezoeken? Sla de onderbroeken en sportschoenen voor de kinderen een keer over, en ga helemaal voor jezelf. Slenter rond door dat ene kleine winkeltje en neem de tijd om lekker uitgebreid te lunchen. Extra tip: kijk eens omhoog naar de gevels van de oude huizen in de winkelstraten.

Met deze vier tips heb jij voldoende inspiratie voor jouw komende me-time momentjes! Denk wat vaker aan jezelf dat gaat een winterdipje tegen. Blok je agenda voor een fijne afspraak met jezelf en laat hier niets tussenkomen. Alleen zo weet je zeker dat je goed tot rust kunt komen. Geniet ervan!


Gepubliceerd: 07-12-2021

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl