Altijd gezond bezig? Kijk welke opleiding je kunt volgen.

Partnerbericht

Houd je van lekker en gezond eten en sport je regelmatig? In dat geval kan het werk van een diëtist of voedingsconsulent wat voor jou zijn. Op mbo niveau 4 wordt een groot aantal opleidingen aangeboden, die gerelateerd zijn aan gezond eten en leven. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding tot gewichtsconsulent, een opleiding sportvoeding, enzovoorts. Ook een opleiding om zelf te gaan ondernemen in voeding kan leuk zijn. Maak bijvoorbeeld gezonde taarten en leer hoe je een eigen taartenwinkel kunt beginnen. Of ga voor een horecagelegenheid met uitsluitend gezonde gerechten. Het grote aantal mbo opleidingen op het gebied  van voeding en gezondheid maakt dat je altijd een opleiding vindt die bij je past.

Goede voorbeeld geven als voedingsconsulent

Wanneer je voor een opleiding tot voedingsconsulent kiest, is het belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven. Je haalt een opleiding sneller, wanneer je jezelf vooraf verdiept in gezonde voeding. Wat is het effect van bepaalde producten? Bijvoorbeeld, welke negatieve gevolgen heeft vette, ongezonde voeding op je lichaam? Kijk hierbij niet alleen naar etenswaren. Ook dranken zijn schadelijk bij overmatig gebruik. Niet alleen alcoholische dranken, maar zeker ook frisdranken. In frisdrank zit ontzettend veel suiker, wat schadelijk is voor de gezondheid. Het zorgt ervoor dat mensen snel zwaarder en dikker worden.

Voldoende sporten is net zo belangrijk als gezond eten

Gezond eten en drinken alleen is niet voldoende om fit en energiek te blijven. Het is minstens zo belangrijk om voldoende te bewegen. Zeker mensen met een kantoorbaan hebben baat bij voldoende beweging. Je wordt niet alleen zwaarder als je onvoldoende beweegt, maar het leidt ook tot stijve spieren en gewrichten. Als consulent of specialist op het gebied van voeding en gezondheid adviseer je mensen over de manier waarop ze gezonder kunnen leven.

Beroepen op het gebied van voeding en gezondheid afwisselend

Het fijne van beroepen op het gebied van voeding en gezondheid is dat ze heel afwisselend zijn. Iedere dag is anders. De ene dag help je iemand die op korte termijn gewicht wil verliezen. De volgende dag sta je klaar voor mensen die bijvoorbeeld te maken hebben met diabetes type-1. Ze willen graag advies van je over de wijze waarop ze zo normaal mogelijk kunnen blijven leven zonder last te hebben van hun medische aandoening. Aan jou de taak om hen te helpen aan een gezond en gevarieerd voedingspatroon.


Gepubliceerd: 20-12-2021

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl