Op een gezonde manier door het leven gaan

Partnerbericht

Een gezonde levensstijl volgen is niet waar iedereen zich mee bezighoudt. Alhoewel dit wel heel belangrijk is. Vaak komt het doordat veel mensen niet weten hoe je een gezonde levensstijl leidt. Je kunt een gezonde manier van leven al op veel manieren bereiken. Het belangrijkste is, dat je voeding ten opzichte van je beweging stabiel is. Er zijn daarvoor wat ezelsbruggetjes die je kunt gebruiken om te zorgen dat die twee goed in evenwicht zijn. Je leest hieronder hoe je een gezonde levensstijl kunt bereiken.

De juiste voeding

Het is belangrijk dat je je ervan bewust bent wat gezond eten is en wat niet. Een gezond voedingspatroon is niet alleen voldoende groenten en fruit eten. Het is belangrijk dat je balans vindt in het binnenkrijgen van de verschillende macro’s. Met macro's bedoelen we eiwitten, vetten, koolhydraten en bijvoorbeeld suiker. Je kunt met behulp van een macro calculator uitrekenen hoeveel je van elk op een dag nodig hebt om op hetzelfde gewicht te blijven.

Daarnaast kun je hiermee ook uitrekenen wat je nodig hebt om af te vallen of aan te komen. Verberg jij jezelf altijd in een trui met capuchon? Omdat je je schaamt voor je lichaam? Dan kun je op deze manier weer in shape komen. Bij afvallen is het belangrijk dat je minder calorieën eet dan je lichaam verbrandt. Hoeveel calorieën je verbrandt, hangt af van gewicht, leeftijd en spiermassa.

Bewegen voor een gezonde levensstijl

Vind jij het belangrijk dat je in beweging blijft? Dat is natuurlijk een goede instelling. Voor een gezond bewegingspatroon is het belangrijk dat je goed op je eigen krachten en lichaam let. Zorg ervoor dat je niet te veel in één week beweegt, maar tussendoor ook rustdagen houdt. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om te herstellen. Je kunt op verschillende manieren bewegen. De een vindt een sportschool fijn en de ander loopt liever een rondje buiten in zijn V hals trui. Het maakt niet uit welk soort vorm van bewegen of sport je doet, het belangrijkste is dat je in beweging blijft. Voor een gezonde levensstijl is het van belang dat je minimaal 2 keer in de week iets aan sport of beweging doet. Daarbij moet je minimaal 30 minuten actief bewegen.

Wanneer je te weinig beweegt en te veel ongezonde dingen eet, zul je merken dat je conditie en lichaam achteruit gaan. Je kunt sneller ziek worden of infecties oplopen. Je immuunsysteem wordt minder, waardoor je sneller vatbaar bent voor griep. Ga voor hulp of advies langs een voedings- of fitnessdeskundige.


Gepubliceerd: 21-01-2022

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl