Hoe haal ik 10.000 stappen per dag?

Partnerbericht

Wandelen is de makkelijkste en goedkoopste manier van bewegen. En dat het goed voor ons is, weten ze tot in Japan. De Japanse onderzoeker Dr. Hatano toonde namelijk aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel verbetert. Veel mensen in Nederland nemen deze trend over. Maar hoe haal je die 10.000 stappen per dag? Wij geven je in dit artikel een paar handige tips. Let’s walk!

Hoeveel km is 10.000 stappen?

10.000 stappen per dag staat gelijk aan het lopen van 7 à 8 kilometer per dag. Loop je 5 kilometer per uur? Dan ben je ongeveer 1,5 uur aan een stuk bezig om de 10.000 stappen te halen. En dat betekent doorstappen. Maar die stappen hoef je natuurlijk niet achter elkaar te zetten, maak gewoon gedurende de dag meters. Dat kun je makkelijk!

Zo kun je bijvoorbeeld de auto iets verderweg parkeren wanneer je op je werk aankomt, de trap pakken in plaats van de lift of verder van het koffiezetapparaat gaan zitten. Maar maak ook zeker eens een kleine wandeling in je pauze of wandel voor je werk nog eventjes. Alle kleine beetjes helpen.

3 tips om je 10.000 stappen per dag te halen

Bovenstaande tips helpen je om door de dag heen meer stappen te zetten. Toch zul je, wanneer je de 10.000 stappen wilt halen, ook meer moeten wandelen. Plan dus een uurtje in om een wandeling te maken. Met deze drie tips is dat een eitje.

1 Rijd naar een leuke omgeving

Wij snappen heel goed dat je helemaal klaar mee bent met dat ene rondje welke je in je eigen woonplaats altijd maakt. Maar wist je dat Nederland heel veel mooie looproutes kent? Of je nu gaat wandelen in een andere stad, een mooi natuurgebied zoals de Veluwe of gaat uitwaaien op het strand, door te rijden naar een leuke omgeving zul je steeds een andere route wandelen.

Omdat je dan bezig bent met de nieuwe omgeving, zoals nieuwe huisjes, een mooi gebied met misschien wel dieren of de zee, heb je genoeg afleiding en maak je, voordat je het weet, zo 10.000 stappen.

2 Ga met een wandelgroep

Zijn er meer vrienden of familieleden om je heen die ook een doel van 10.000 stappen per dag hebben? Maak dan een appgroep aan waarin je kunt vragen of iemand zin heeft om mee te wandelen. Door te wandelen en te kletsen tegelijk, vergeet je de tijd.

Daarnaast kun je je vrienden en familie meteen even zien en is lopen met meerderen een stuk gezelliger dan alleen. Alleen maar pluspunten dus!

Ga je met een groepje naar een leuke omgeving om te wandelen? Dan kun je altijd een personenbus huren. Bij Diks kun je bijvoorbeeld een 9 persoons bus huren. Zo kun jij met heel je vriendengroep lekker wandelen op de Veluwe of een van de Waddeneilanden. Tip: Maak er meteen een weekendje weg van!

3 Luister een leuke podcast

Ook het beluisteren van een goede podcast tijdens het wandelen helpt je zo aan die 10.000 stappen. 5 kilometer staat gelijk aan 1 uur wandelen. En laat dat nou net ongeveer de tijdspanne van 1 podcast aflevering zijn. Wissel grappige en informatieve podcasts met elkaar af tijdens je wandeling en leer ook nog wat bij.

Wij hopen dat deze tips je helpen om de 10.000 stappen per dag te halen. Is 10.000 nu echt te veel? Bouw het dan op en begin met 8.000 stappen per dag. Zo is de stap minder groot ;).


Gepubliceerd: 15-02-2022

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl