Wat zijn fatburners en hoe werken ze?

Partnerbericht

Heb je wel eens gehoord van fatburners? Wellicht is de naam een beetje verwarrend, omdat een fatburner er niet voor zorgt dat het vet in jouw lichaam wordt verbrand en meteen is verdwenen. Het is een product dat je ondersteunt bij het verliezen van gewicht. Het is een afslanksupplement dat verkrijgbaar is in de vorm van tabletten, poeders of capsules. We vertellen je er in dit artikel meer over.

De werking van een fatburner

De werking van een fatburner zit in de ingrediënten. Wij hebben Gezondbron als onze informatieve bron gebruikt, zodat we zeker weten dat we de juiste informatie geven:

 • Vetblokkers
  Eén van de grote redenen voor gewichtstoename en de groei op specifieke plekken van het lichaam, is de opname van vet. In fatburners zitten specifieke ingrediënten die ervoor zorgen dat deze vetten niet of minder worden opgenomen door het lichaam. Deze vetblokkers zorgen ervoor dat vetten worden afgevoerd en op deze manier wordt de vorming van nieuw vetweefsel voorkomen.
 • Eetlustremmers
  Als je op dieet bent dan merk je vaak dat het lastig is om te dealen met hongergevoelens. Een eetpatroon veranderen is echt niet altijd heel erg gemakkelijk. Je bent niet alleen gewend aan bepaalde eetpatronen, maar ook aan het aantal calorieën per dag of een specifiek voedingspatroon. De eetlustremmers die in fatburners zitten zorgen ervoor dat je je hongergevoel minder sterk ervaart, wat het dus gemakkelijker maakt om minder te eten dan normaal.
 • Stimulerende middelen
  Als je een verandering aanbrengt binnen je vaste eetpatroon of ineens een stuk minder calorieën tot je neemt, dan kan dit leiden tot lusteloosheid, vermoeidheid en zelfs griepachtige klachten. Door de stimulerende middelen die verwerkt zijn in fatburners (zoals bijvoorbeeld cafeïne) krijg je meer energie en zal je minder snel deze klachten ervaren.
 • Thermogenen
  Deze stoffen zorgen ervoor dat je lichaamstemperatuur zal verhogen, waardoor het lichaam meer energie verbruikt. Dit alles zal de vetverbranding stimuleren.

Werken fatburners nou echt?

Net zoals bij heel veel producten is er altijd een discussie over de werkzaamheid van fatburners. Voor sommigen werkt het als een tierelier en anderen beweren dat dit helemaal niet werkt. Zij zijn er namelijk van overtuigd dat een supplement niet kan bijdragen aan gewichtsverlies. Als je helemaal niets doet en alleen de supplementen gebruikt, dan zal het inderdaad niet werken. Je moet namelijk wel regelmatig bewegen en gezond (gebalanceerd) eten. Laat je informeren door mensen die er verstand van hebben, welke fatburner het beste bij jou zou kunnen passen. En weet je niet goed hoe je op een goede manier moet eten, schakel dan ook hiervoor een professional is.

De meest voorkomende ingrediënten in fatburners

Er zijn veel fatburners op de markt en deze zijn qua samenstelling en ingrediënten vaak net even anders. Wel zijn er een aantal meest voorkomende ingrediënten op te noemen:

 • Cafeïne
 • Groene thee extract
 • L-carnitine
 • CLA (Conjugatic Linoleic Acid)

Gepubliceerd: 22-02-2022

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl