Welke voedingsmiddelen helpen bij revalidatie

Partnerbericht

Een gezonde levensstijl is voor iedereen goed. Veel bewegen, genoeg drinken en vooral de juiste en goede voeding is belangrijk om gezond te blijven. Helaas eten wij veel te veel, te zout en ook nog eens te vet. Het is ook niet voor niks dat er steeds meer mensen in Nederland zijn met overgewicht en zelfs morbide obesitas! Ondanks veel voorlichting van de overheid verbetert het voedingspatroon van veel mensen niet. Zeker tijdens de corona crisis zijn veel mensen ook aangekomen.

Gezonde voeding is niet alleen belangrijk voor een gezonde levensstijl het kan ook de genezing bevorderen bij ziektes en herstel, bijvoorbeeld bij letsel door een auto ongeluk of een ongeval op het werk. Deze bijdrage gaat dan ook over voeding bij revalidatie na een ongeluk.

Goede en gezonde voeding is duur, zeker als je er meer van nodig hebt. Daarom is het verstandig om bij letsel door toedoen van een ander een letselschadeclaim in te dienen. Een letselschade advocaat Den Haag of elders kan u hierbij helpen.

Energie en eiwitten

Indien u bij letsel door een ongeval of ziekte moet revalideren, dan zijn energie en eiwit van belang. Bij letsel maar ook bij ziekte is de spiermassa afgenomen en dit zal hersteld moeten worden. Daarnaast vergt revalidatie ook veel energie. Energie (calorieën) is de brandstof van het lichaam en dit is nodig om het lichaam in werking te brengen en te houden.

Eiwitten zijn een essentiële bouwstof voor het lichaam en helpen bij herstel na letsel of ziekte. Omdat er spiermassa verloren is gegaan of omdat u zelfs ondervoed bent geraakt, is er meer eiwit nodig dan een gezond mens nodig heeft. Eiwit helpt overigens niet alleen bij de spieropbouw, maar ook bij het helen van wonden en het opbouwen en behouden van organen en bloed.

Hoeveel eiwit u nodig heeft bepaalt uw specialist. Bij revalidatie is dit bijvoorbeeld een revalidatiearts.

Voedingsstoffen met veel eiwit

Eiwitten vinden wij in diverse voedingsmiddelen. Hierbij kan een onderscheid gemaakt worden in:

  • Dierlijke eiwitten
  • Plantaardige eiwitten

Bij dierlijke eiwitten kan gedacht worden aan vlees, met name in kip en rundvlees zit veel eiwit. Maar ook in kwark en andere zuivelproducten vinden wij veel eiwitten die helpen bij de opbouw van spieren.

Plantaardige eiwitten zitten vooral in noten en pinda’s alsmede in sommige zaden. Cashewnoten en pinda’s bevatten veel eiwit en zijn ook nog eens energierijk!

Revalidatie na een ongeval

Omdat bij revalidatie door een ongeval veel extra en vaak ook dure voeding nodig is, kan het verstandig zijn te onderzoeken of iemand aansprakelijk is voor uw letselschade. Dit kunt u in Utrecht bijvoorbeeld vragen aan een letselschade advocaat Utrecht. Deze kan dan een letselschade claim neerleggen bij de verzekeraar van de persoon die u heeft aangereden en hierbij ook een budget voor voeding opnemen.


Gepubliceerd: 23-02-2022

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl