Toegevoegde waarde van een blockchain voor jouw voeding

Partnerbericht

Nederland is een land die zich steeds meer richt op het leven van een gezonder bestaan. De juiste voeding is hier een onderdeel van geworden. We letten meer op wat voor eten en drinken we kopen in de supermarkt of op de hoek van de straat op de markt. Voedingslabels die aangebracht zijn op verpakkingen geven ons hierbij een indicatie over wat voor product er nou precies in de schappen ligt. De blockchain is een techniek die zich sinds enkele jaren ook steeds meer bemoeit met onze voeding die verkrijgbaar is winkel. Naast dat crypto heel populair is geworden om mee te beleggen, wat bijvoorbeeld te zien is aan het verloop van de cardano koers. Kun je via de blockchain techniek op een eenvoudigere en betrouwbaardere manier meer te weten te komen over jouw voedsel en hierdoor een beter beeld krijgen over wat jij nou precies koopt en consumeert. Enkele voorbeelden van hoe de blockchain onze voeding beïnvloedt en tevens wat de crypto mogelijk maakt voor wat betreft voeding kun je vinden in dit artikel.

Inzicht in jouw voeding

Indien je naar de supermarkt gaat voor boodschappen en op zoek bent naar een pot appelmoes of ingrediënten voor de babyvoeding wil je er wel zeker van zijn dat deze voeding het beste is voor jezelf of je baby. De duurste producten kopen geeft niet altijd de garantie op de meest gezonde keuze. Om je beter te informeren over wat er precies in de voeding zit, biedt de blockchain technologie wellicht een goede oplossing. Denk hierbij aan een verpakking die in de supermarkt ligt die voorzien is van een RFID-chip en antenne die gegevens bevatten over de ingrediënten, de oorsprong van de grondstoffen, maar ook waar het product is verwerkt. Door middel van het scannen van de chip met je eigen mobiele telefoon krijg je inzicht in deze informatie. Hierbij is er nog een zekerheid ingebouwd, dat zodra het product geopend is de antenne afbreekt waardoor de consument verzekerd wordt dat er onderweg niet met het product geknoeid is.

De landbouw en visserij hebben soortgelijke mogelijkheden ontwikkeld. De consument kan het voedingsmiddel scannen met de smartphone waarna men voorzien wordt van informatie over waar het product is gewonnen en hoe het in de supermarkt of marktkraam is beland. Je krijgt bijvoorbeeld informatie over welke graansoort er in het bakmeel of het brood is verwerkt. Je weet daardoor waar het graan precies verbouwd is, wanneer en waar het vermalen is en hoe het in de supermarkt is belandt. Door middel van RFID-tags weet de blockchain precies waar het product zich bevindt. Tevens verzekerd de blockchain dat de theorie overeenkomt met de praktijk aangezien de data in de blockchain niet te wijzigen is en iedere keer geverifieerd wordt.

Betaal je eten met crypto

Indien je geen zin hebt om te koken, ben je al gauw geneigd gebruik te maken van een bezorgdienst die eten aan huis komt brengen of zoek je het plaatselijke restaurant op. Kijk er dan niet raar van op om deze bestelling af te kunnen rekenen met behulp van bijvoorbeeld cardano crypto. Zodra je de bestelling geplaatst hebt, kun je kiezen voor niet alleen het betalen met cash of via Ideal, maar ook via crypto. De bezorgservice Thuisbezorgd maakt hier reeds gebruik van.

Ga je uit eten bij een lokaal restaurant dan bestaat er de kans dat je kunt betalen met crypto zoals Ripple. Een biertje drinken in het café en de portemonnee vergeten? In Arnhem zijn er bijvoorbeeld al café's waar er betaald kan worden met crypto. Zo zijn er nog tal van mogelijkheden die dankzij de blockchain tot stand zijn gekomen, zodat je via crypto boodschappen kunt doen of andere levensmiddelen kunt betalen.


Gepubliceerd: 08-03-2022

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl