Gezond eten tijdens een roadtrip doe je zo!

Partnerbericht

Er is niets erger dan in de auto rijden en die hongergevoelens voelen opkomen, maar niets hebben om naar te reiken. Dan moet je wachten tot de volgende stop om iets te pakken bij het tankstation. En laten we eerlijk zijn, soms zijn de mogelijkheden beperkt. Vaak kun je zelfs alleen maar kiezen voor ongezonde opties, wat je tijdens een roadtrip, waarbij je langs menig stukadoorsbedrijf rijdt, liever niet hebt. Om tijdens je roadtrip toch gezond te blijven eten, kun je gebruik maken van de onderstaande tips!

Blijf gehydrateerd

Lange tijd zitten in de auto kan onze spijsvertering beïnvloeden, omdat we niet bewegen en onze darmen niet gestimuleerd worden. Dit kan leiden tot ongemakkelijke gevoelens, zoals een opgeblazen gevoel en krampen. Dit is in ieder geval geen pretje, maar op een roadtrip is het vooral vervelend. Een manier om je spijsverteringsstelsel tevreden te houden, is door gehydrateerd te blijven. Zorg dat je voldoende water bij de hand hebt. Pak per persoon ten minste 1 grote herbruikbare fles gevuld met water (soms meer, afhankelijk van de rit en wanneer je kunt bijvullen) en drink er regelmatig uit.

Neem een koelbox mee

Voor langere autoritten kun je een koelbox meenemen om je etenswaren vers te houden. De grootte hangt af van met hoeveel mensen je reist en hoeveel eten je wilt meenemen. Als het gaat om het meenemen van een koelbox, is dit onze grootste tip: berg je koelbox op een toegankelijke plek op. Dit kan op de achterbank achter je zijn, bovenop al je andere tassen in de kofferbak, enz. Bewaar de koelbox ergens waar je hem direct kunt pakken en openen, zodat je niet hoeft te wachten tot je gaat parkeren Volendam om je eten te kunnen pakken.

Beweeg zoveel mogelijk

Deze tip is niet voedsel gerelateerd. Een andere manier om je spijsvertering gelukkig te houden, is door wat meer beweging tijdens je roadtrip wanneer je kunt. Een andere manier om de darmen te stimuleren om het opgeblazen gevoel tijdens je roadtrip te voorkomen, is door te bewegen! Wanneer je stopt om te plassen of de benzinetank te vullen, maak dan een korte wandeling of rek je uit terwijl je wacht tot je vrienden en familie weer in de auto stappen. Zelfs een beetje beweging kan al helpen! Ga je gewichten kopen? Neem ze dan mee als je op je roadtrip gaat!

Plan vooruit

Gezond eten en je lichaam voeden met voedzaam voedsel vereist vaak een beetje planning en voorbereiding. Hetzelfde geldt als je een roadtrip maakt. Als je weet dat je een roadtrip gaat maken, besteed dan wat tijd voor vertrek om snacks of maaltijden te verzamelen en in te pakken. Hoeveel je moet inpakken, hangt af van hoe ver je gaat of hoe lang de reis duurt. Bij het kiezen van snacks raden we altijd aan om een bron van vet of eiwit (of beide!) te gebruiken. Zowel eiwitten als vetten hebben meer tijd nodig om te verteren en in het lichaam te absorberen. Omdat ze langer in ons spijsverteringskanaal zitten, helpen ze ons langer een vol gevoel te hebben!


Gepubliceerd: 13-05-2022

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl