5 Tips voor stoere of stijlvolle menukaarten

Partnerbericht

De menukaart van jouw restaurant is één van de eerste dingen, waarmee je gasten met jou in contact kunnen komen. Daarom is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je menu een uitstekende eerste indruk maakt.

Een slecht ontworpen menukaart met te veel items, slechte bewoordingen en foto’s of een onlogisch ontwerp zal impact hebben op de ervaring van het diner. Deze moet dan gecompenseerd worden door het eten en de service, terwijl dat niet nodig is.

Een goed ontworpen menukaart die naadloos aansluit bij jouw merk, geeft je gasten meteen het gevoel dat ze het juiste restaurant hebben gekozen. In deze blog lees je 5 tips voor het maken van topkwaliteit menukaarten.

1. Hou je menu kort en overzichtelijk

Op basis van wetenschappelijke studies, blijkt dat er een middenweg is tussen te weinig en te veel keuzemogelijkheden op het menu. Gasten worden vaak al overweldigd bij het kiezen van een restaurant. Als ze eenmaal voor je restaurant hebben gekozen, is het verstandig om ze niet te moeten laten kiezen tussen honderden opties.

Het is belangrijk dat elk item op je kaart uniek is, om je gasten makkelijker te laten kiezen. Het bemoeilijkt de keuze voor je gasten, als je bijvoorbeeld twee verschillende steakgerechten hebt.

Een lang menu kan ook je verkoopcijfers aantasten. Als de klanten er langer over doen met kiezen, dan zal de bediening minder gasten kunnen bedienen in een shift. Ook voor de koks is een kort menu veel eenvoudiger te beheren en dit kan leiden tot een betere uitvoering van elk gerecht.

2. Optimaliseer jouw online menu

Je wilt er zeker van zijn dat je menu online goed leesbaar is, want klanten vinden het fijn om het menu op internet door te nemen, voordat ze beslissen waar ze gaan eten. Je kunt een PDF van je menu uploaden naar je eigen website. Je kunt ook je gasten de menukaart via een QR-code laten zien op hun mobiel als ze in je restaurant zitten.

3. Het gebruik van foto’s

Een mooie foto bij een gerecht kan de verkoop met 30% doen stijgen. Bij foto’s moet je alleen geen middelmatige foto's op je menu of social media plaatsen, beter geen foto's dan slechte foto’s. Overweeg vooral bij het ontwerpen van digitale menukaarten, het gebruik van foto's van hoge kwaliteit bij het promoten van de gerechten met een hoge winstmarge.

4. Gebruik vakken en kleur voor visuele richting

Als één menu-onderdeel belangrijk is, zorg er dan voor dat deze opvalt. Leid je gasten door het menu, met ontwerpelementen die de schijnwerpers precies richten op waar ze moeten kijken.

5. Huur een deskundige in

Het inhuren van een grafisch ontwerper of kunstenaar om je menu te maken, is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je merk opvalt ten opzichte van de concurrentie. Een professional op het gebied van menu-ontwerp, kan je ook helpen je menu zodanig te ontwerpen, dat deze in overeenstemming is met eventuele unieke menu-elementen.


Gepubliceerd: 20-05-2022

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl