De beste plantaardige eiwitshake kiezen

Partnerbericht

Veganist en op zoek naar goede eiwitshakes? Dat kan soms nogal lastig zijn. Er is tegenwoordig dan wel een ruime keuze aan plantaardige eiwitpoeders op de markt, maar niet iedere soort is even functioneel. Verschillende smaken, verschillende prijzen en verschillende kwaliteit. Waarom zou je eiwitpoeders gebruiken? En waarom dan liever een plantaardige eiwitshake over de dierlijke variant? Wij leggen het aan je uit.

Waarom eiwitpoeders gebruiken?

Stel, je volgt een volledig plantaardig voedingspatroon en je krijgt genoeg calorieën binnen, dan krijg je wellicht ook genoeg eiwitten binnen. Toch kun je eiwitpoeders gebruiken als praktische en toegankelijke aanvulling, zeker als je een sportief iemand bent die veel traint. Wanneer je intensief traint dan heb je hoogstwaarschijnlijk meer eiwitten nodig en met een eiwitshake heb je dan in een handomdraai een flinke dosis eiwitten. Tot slot kan het tegenwoordig zelfs in baksels verwerkt worden en is dus erg veelzijdig.

Plantaardige eiwitshakes over dierlijke eiwitshakes

Plantaardig eiwitpoeder heeft verschillende voordelen ten opzichte van de dierlijke variant, ook wel bekend als whey. Allereerst het dierenleed: de melkindustrie is erg wreed. Koeien worden zwanger gehouden en de kalfjes worden direct weggehaald en binnen een jaar geslacht. Koeien hebben hier vaak nog een slechter leven dan in de vleesindustrie.

Daarna komt het milieu: er is minder land en water nodig om eiwit uit planten te consumeren dan wanneer we plantaardig eiwit aan vee voeren en vervolgens daaruit zuivel of vlees consumeren.  Bij plantaardig eiwitpoeder hoef je je tenslotte geen zorgen te maken over toegevoegde antibiotica of aanwezige hormonen. Veel mensen kunnen zuivel niet goed verdragen en dit kan leiden tot darmklachten of acne: ook hier kan plantaardig eiwit de uitkomst bieden als je dit soort klachten bij je draagt.

De essentiële aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstenen van ons lichaam. We gebruiken er in totaal 20, maar negen daarvan kan ons lichaam niet zelf aanmaken. Deze negen worden ook wel essentiële aminozuren genoemd en die moeten dan ook uit onze voeding worden gehaald. Een eiwitpoeder kopen die ‘compleet’ is, is dan ook het beste. Dat eiwitpoeder bevat alle essentiële aminozuren.


Gepubliceerd: 24-06-2022

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl