Het belang van goede voeding naast een work-out

Partnerbericht

Wil je wat kilo’s kwijt na de feestdagen, of wil je gewoon wat fitter worden? Er zijn verschillende redenen om te beginnen met trainen. Maar een work-out komt niet goed tot zijn recht als het niet gepaard gaat met goede voeding. Het verschilt per training wat voor voeding daarop moet aansluiten. In dit artikel lichten we het belang van goede voeding toe dat je kunt nuttigen voor, tijdens en na je work-out.

Zorg voor een goede balans

Het belangrijkste is om een goede balans voor jezelf te vinden. Dat betekent dat je erachter moet komen wat voor soort voeding het beste bij jouw type lichaam past en hoeveel je daarvan kunt hebben. Uiteraard begint het bij een vaste basisvoeding voordat je aan de slag gaat met intensief sporten. De juiste basis zorgt ervoor dat je in ieder geval de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Meer sporten betekent meer voeding

Als je goed bezig bent met verschillende work-outs en dit meerdere dagen per week oppakt, dan betekent dit dat je meer calorieën nodig hebt. Het is namelijk belangrijk genoeg energie binnen te krijgen door je voeding en drinken, om zo je herstelvermogen na een training te optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag met weerstandsband oefeningen en daar je voeding op aansluiten.

Vergeet niet te eten na je work-out

Zoals eerder gezegd is het belangrijk je energie weer aan te vullen na je work-out. De voedingsstoffen helpen je spieren weer te herstellen. Daarom is het verstandig om maximaal twee uur na je work-out een hoofdmaaltijd te eten. Denk dan aan een koolhydraat- en eiwitrijke maaltijd. Je kunt hiermee gelukkig veel kanten op! Volkorenbrood, volkorenpasta, zilvervliesrijst, eieren of yoghurt helpen je energie weer op pijl te krijgen. Erg belangrijk is ook om altijd voldoende water te drinken. Dit betekent ongeveer 2 liter per dag.

Een goede work-out met een goede maaltijd

Goede voeding naast een work-out mag dus zeker niet achterblijven. Heb je bijvoorbeeld leuke oefeningen uitgevoerd met pullup resistance bands? Vergeet daarna dan niet goed te eten!

Experimenteer vooral zelf wat het beste bij jouw levensstijl past! Soms kom je erachter dat je toch andere voeding nodig hebt, passend bij jouw type lichaam en doelen. Neem de tijd om erachter te komen wat het beste werkt. Het gaat misschien met vallen en opstaan, maar geniet ook van je work-outs en het experimenteren met goede voeding!


Gepubliceerd: 09-08-2022

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl