3 tips om jouw voedsel langer te bewaren

Partnerbericht

Voedsel bederft eigenlijk erg snel. Zeker verse producten zoals verse groenten of vlees, kun je maar een paar dagen bewaren voordat dit niet meer te eten is. Je kunt de producten vaak wel invriezen in je vriezer, maar ook dan moet je het binnen een korte tijd eten, als je wilt dat deze hun goede smaak behouden. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook allerlei oplossingen om je voedsel langer te kunnen bewaren en om ervoor te zorgen dat alle smaken en voedingsstoffen aanwezig blijven. In deze tekst zullen wij je drie tips geven, zodat jij ook je voedsel langer kunt bewaren. Zo wordt er minder voedsel verspild en is je portemonnee ook nog eens blij met jou.

Verpak het voedsel op de juiste manier

Om te voorkomen dat het voedsel binnen de kortste keren niet meer houdbaar is en kan worden weggegooid, is het van belang dat je het ook op de juiste manier verpakt. Als je groenten of vlees open en bloot in de koelkast zet, dan zal het ondanks de koude temperatuur, toch veel sneller bederven. Zeker maaltijden die al klaargemaakt zijn, kun je niet onbedekt in een schaaltje of op een bord in de koelkast zetten. Op bijvoorbeeld de Website van Brada kun je veel verschillende soorten verpakkingen kopen voor je voedsel. Voedsel kun je het beste in (plastic) bakjes bewaren, of in een vacuümzak stoppen, als je het voor een langere tijd wilt bewaren en niet snel van plan bent het op te eten.

Gebruik maken van vacuümzakken

Vacuümzakken worden vaak ingezet door mensen die hun voedsel voor een langere tijd willen bewaren. Restjes die je na een dag of twee gaat eten, vallen daar dus niet onder. Die kun je gewoon in een bakje stoppen en in de koelkast zetten. Stukken vlees, vis en ander soort voedsel dat je voor een langere tijd niet gaat gebruiken en wilt invriezen, kun je beter in vacuumzakken stoppen. Door alle zuurstof te verwijderen van het product, blijft het tot wel drie keer langer houdbaar dan wanneer je het in een bakje stopt.
Vacuümzakken heb je in verschillende uitvoeringen. Zo kun je gebruikmaken van Krimpzakken, deze zakken worden niet met een vacumeermachine gevacumeerd, maar door middel van een bad met warm water. Andere soorten zakken zijn bijvoorbeeld aluminium zijlaszakken of buiszakken.

Tips en trucs om groenten en fruit langer goed te houden

Naast het verpakken in vacuümzakken, kun je ook andere kleine dingetjes veranderen om ervoor te zorgen dat het voedsel langer mooi blijft. Zo geven mensen als tip, om de appels niet bij het andere fruit te leggen, omdat dit het andere fruit sneller laat bederven. Bewaar je appels daarom in plastic in de koelkast. Wel kun je een appel bijvoorbeeld bij je aardappelen leggen. Appels vertragen namelijk de groei van uitlopers bij de aardappelen. Als je slappe sla hebt, dan kun je deze voor vijf tot twintig minuten in een ijsbad stoppen, waarna ze er weer zo goed als nieuw uit zullen zien. Ook kun je een stukje keukenpapier bij je sla stoppen, zodat het vocht wordt opgevangen en de sla minder snel slap wordt.


Gepubliceerd: 07-09-2022

Meer nieuws

Reactie plaatsen

Naam:

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Log in en ben de eerste die kan reageren op dit nieuwsbericht.

 © Voedingswaardetabel.nl